Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da İsrail’e Yaptırım Mesajı: Ekonomik Olarak Sıkıştırmalıyız

Katar’daki Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’e karşı yaptırımların artırılması gerektiğini ve ekonomik olarak sıkıştırılmasının önemini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’ın başkenti Doha’da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesine katıldı.  Buradan konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diplomatik gayretlerimizi İsrail'e yaptırım uygulamalarının artması için yoğunlaştırmalıyız. İsrail'in ekonomik olarak da sıkıştırılması gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'nde konuştu.

“İsrail Haydutluğunu Farklı Bir Boyuta Taşıdı”

Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, İsrail'in Katar'daki Hamas müzakere heyetine yönelik saldırısına tepki göstererek, “Son saldırı İsrail'in haydutluğunu artık farklı bir boyuta taşımıştır.” dedi. 

“Katar'ın Her Daim Yanındayız”

“Dünya kamuoyunun bu toplantımızı İslam aleminin Katar'a koşulsuz desteğinin bir tezahürü olarak görmesi gerektiğinin altını çiziyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak dost ve kardeş müttefik ülkemiz Katar'ın her daim yanında olduğumuzu tekraren vurguluyorum.” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

“Kandan Beslenen Bir Terör Zihniyeti Var”

“Karşımızda kaostan ve kandan beslenen bir terör zihniyeti ve onun vücut bulduğu bir devlet var” ifadesini kullanan Erdoğan, “Netanyahu hükümetinin amacının Filistin'de katliam ve soykırımı sürdürürken diğer yandan bölgeyi istikrarsızlığa sürüklemek olduğu şüphe götürmez gerçektir.” diye konuştu. 

“İsrail'e Yaptırım Yapmalıyız”

Yaptırım mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diplomatik gayretlerimizi İsrail'e yaptırım uygulamalarının artması için yoğunlaştırmalıyız. İsrail'in ekonomik olarak da sıkıştırılması gerektiğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı. 

“Somut Adımları Ve Mekanizmaları Hayata Geçirebilmeliyiz” 

Erdoğan, İsrail'e yönelik Uluslararası Adalet Divanı'nda açılan soykırım davasına desteğin de çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Keza bölgenin güvenliğini el birliğiyle kendimizin sağlayacağı somut adımları ve mekanizmaları hayata geçirebilmeliyiz. Bu noktada İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde yapılabilecekler olduğuna inanıyorum. Bizler 1967 sınırları temelinde coğrafi bütünlüğü haiz, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti vücut bulana kadar mücadeleye azimle devam edeceğiz. Bu kutlu davada ne tehciri ne soykırımı ne de bölünmüşlüğü kabul edebiliriz. Zirvenin ve alacağımız kararların İsrail tehdidini durdurmak için ilave adımlar atılmasına vesile olmasını ve toplantımızın sonuçlarının harfiyen takip edilmesini temenni ediyorum.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere Katar'ın başkenti Doha'ya gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan eşlik etti.
İLGİLİ HABERLER