Avukatı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Ziyaret Etti: Partide İhraç Çalışmaları Yapılacak

Son Dakika Haberleri: Mutlak butlan kararıyla CHP Genel Başkanlığı görevine getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, partide ihraç çalışmalarında bulunacak.

Son Dakika Haberleri: CHP Genel Merkezi’nde sular durulmuyor. Mutlak butlan kararıyla parti içinde yaşanan kriz derinleşiyor. Kılıçdaroğlu cephesinden son gelen açıklama bu krizi derinleştireceğe benziyor.

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Turuntay Nalbantoğlu ve avukat Onur Yusuf Üregen mahkemenin verdiği “tedbirli mutlak butlan” kararının ardından CHP Genel Başkanlığı görevine iade edilen Kemal Kılıçdaroğlu ile bugün bir görüşme gerçekleştirdi. Kurultayın iptali için dava açan CHP'li eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın avukatı Onur Yusuf Üregen, partide ihraç edilecek isimlerle ilgili bir çalışma içerisinde olunacağını vurguladı.

“Çok Zor Bir Görevi Üstlendi”

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Turuntay Nalbantoğlu, Kılıçdaroğlu ziyaretinde partinin birlik, beraberlik içinde nasıl tutulabileceği ile ilgili görüşlerini paylaştığını ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun sonuna kadar arkalarında olduğunu vurgulayan Nalbantoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi'ne bu ülkenin çok büyük ihtiyacı var. Bu ihtiyacın giderilmesi noktasında da Sayın Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi partiyi gerçek kuruluş kodlarına yeniden çevirmek için çok zor bir görevi kendisi üstlendi. Biz de elimizden geldiğince, bizden istediği sürece yanında olmak, destek olmak ve yardımcı olmak için gayret içinde olacağız.” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU Perşembe günü Genel Merkezde olacak

Kılıçdaroğlu'nun 28 Mayıs'ta partisinin genel merkezine geçeceğini belirten Nalbantoğlu, “Sayın Genel Başkanımız 28'inde Genel Merkez'e geçecek. Partilerle, katılacak olan milletvekillerimizle bir bayramlaşma töreni gerçekleşecek. Sayın Genel Başkanımız böylece başlamış olacak.” bilgisini paylaştı.

‘İHRAÇLARLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMAMIZ OLACAK’

Kurultay davasının iptali için dava açan Lüftü Savaş’ın avukatı Onur Yusuf Üregen de Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada Üregen, Kılıçdaroğlu'na hayırlı olsun dileklerini ilettiğini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu'na süreçle alakalı hukuki bilgilendirmelerde bulunduğunu belirten Üregen, “Dün partimizin tekrar teslimini hallettik icra kanalıyla. Süreçle alakalı bilgilendirmeler, bundan sonraki yapılacaklarla ilgili, neler yapılabilir, neler yapacağız, bir yol haritası, üzerimize düşen ne varsa başkanımıza onları iletmeye çalıştık.” dedi.

Bir gazetecinin partiden ihraçlarla ilgili bir çalışma başlatılıp başlatılmadığına ilişkin sorusuna Üregen, “Tabii onlarla da bir çalışmamız olacak.” yanıtını verdi.

İLGİLİ HABERLER