AFAD Duyurdu: Karadeniz ve Akdeniz’de Korkutan Peş Peşe Depremler

Karadeniz açıklarında akşam saatlerinde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem, bölge halkında kısa süreli endişeye yol açtı. AFAD, sarsıntının ardından herhangi bir olumsuz ihbar alınmadığını açıkladı.

AFAD son depremler verilerine göre, 12 Aralık saat 20.13’te kaydedilen 4.1 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Karadeniz açıkları olarak belirlendi. Sarsıntının yerin yaklaşık 6 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.

Deprem 4 İlde Hissedildi 

Deniz yüzeyinin altında meydana gelen deprem, Karadeniz kıyı şeridinde bulunan Samsun, Ordu, Trabzon ve Sinop'ta da hissedildi.

AFAD son depremler.

Vatandaşlar sarsıntıyı sosyal medyada paylaşırken, yetkililere ulaşan herhangi bir can veya mal kaybı ihbarı olmadığı öğrenildi.

AFAD: Olumsuzluk Yok, Takipteyiz

Depremin hemen ardından resmi hesabından açıklama yapan AFAD, durumu kontrol altında tuttuklarını belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Karadeniz açıklarında saat 20.13’te 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Ekiplerimiz sahada durumu takip etmektedir.”

Yetkililer ayrıca vatandaşları, deprem sonrası dezenformasyona karşı uyararak sadece resmi kaynaklara itibar etmeleri konusunda uyardı.

Akdeniz'de de Deprem Oldu

AFAD son depremler verilerine göre saat 20.20'de ise Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 9.12 kilometrede kaydedildi.

AFAD son depremler.

Deprem Uzmanlardan İlk Yorumlar Geldi

Deprem uzmanları, Karadeniz’in zaman zaman düşük ve orta şiddetli sarsıntılar üreten bir bölge olduğuna dikkat çekerek, bu depremin olağan bir hareketlilik olduğunu belirtti. Bölgedeki fay hatlarının periyodik olarak enerji boşalttığı, 4.1’lik depremin büyük bir risk oluşturmadığı aktarıldı.

İLGİLİ HABERLER