Fethiye, Alanya Tarsus, Ünye, Erbaa, Bafra, İskenderun il olabilecek mi?

Bugün gündeme düşen sıcak gelişmelere göre Türkiye'de ki il sayısının 100'e ulaşacağı açıklandı. Gelen haberler sonrasında ise geriye kalan 19 il hangi ilçeler olacak araştırılmaya başlandı. Peki Fethiye, Alanya Tarsus, Ünye, Erbaa, Bafra, İskenderun il olabilecek mi?

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Bugün gündeme düşen sıcak gelişmelere göre Türkiye'de ki il sayısının 100'e ulaşacağı açıklandı. Gelen haberler sonrasında ise geriye kalan 19 il hangi ilçeler olacak araştırılmaya başlandı. Twitter'da Türkiye gündeminde konuşulan ilçeler ile ilgili paylaşımlar gelmeye devam ederken hangi ilçelerin il olacağı merak ediliyor. Peki Fethiye, Alanya Tarsus, Ünye, Erbaa, Bafra, İskenderun il olabilecek mi? 

Türkiye'de bugün il sayısının 81'den 100'e yükseltileceği açıklanması ile birlikte kanun teklifinin ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor. Buna göre ise il olmaya aday ilçeler paylaşılırken düzenlemelerin ne zaman geleceği merak ediliyor. Özellikle birçok büyük şehirde yer alan ve şehirlere uzak kalan ilçelerin il olması ile birlikte Türkiye'de yeni belediyeler, valiler ve kaymakamlıklar atanılacak. Gelen bu haberler sonrasında ise il olmaya en yakın adaylardan birisi olan Fethiye, Alanya Tarsus, Ünye, Erbaa, Bafra, İskenderun gibi ilçeler ile ilgili son gelişmeler araştırılıyor.

İl olmaya en yakın ilçeler ile ilgili sıcak gelişme..

AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz bugün yaptığı açıklama ile birlikte Türkiye'de ki il sayısının 100'e yükseleceğini açıkladı. Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı bu gelişmeler ile birlikte il olacak ilçelerin hafta içerisinde kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. Yapılacak düzenleme kısa bir süre içerisinde hayata geçirilecek.

İl sayısının 100'e ulaşması beklenirken bu süreçte en fazla il olmayı hak eden ilçeler arasında Fethiye, Alanya Tarsus, Ünye, Erbaa, Bafra ve İskenderun gibi ilçeler yer alıyor.

  • Muğla'nın en önemli ilçeleri arasında yer alan Fethiye, şehire olan uzaklığı ve kapasitesi ile birlikte il olmaya en yakın ilçeler arasında yerini aldı. Buna göre ise Fethiye'nin yapılacak bu düzenleme ile birlikte artık il olarak yer alabilir.
  • Türkiye'nin en büyük turizm beldelerinden birisi olan Alanya ise Antalya'nın en büyük ilçeleri arasında yer alıyor. Alanya'nın kısa bir süre içerisinde il olarak açıklanması bekleniyor.
  • Mersin'in en büyük ilçesi olan Tarsus uzun yıllardır il olarak beklenen ilçeler arasında yer alıyor. Sosyal yaşam alanı, şehire olan uzaklığı ve büyük mahalleleri ile birlikte il adayları arasında.
  • Karadeniz'in incisi Samsun'un en büyük ve bilindik ilçesi olan Bafra'nın 20 yıldır konuşulduğu şehir olacağı ile ilgili artık önünde pek bir engel kalmadı. Samsun ve Sinop arasında bir ilçe olan Bafra iki şehire olan uzaklığı ile en büyük adaylar arasında.

  • Ordu'nun şehire en uzak olan ilçeleri arasında yer alan Ünye'nin de yapılacak bu 100 il projesi ile birlikte şehirleşmesi gerçekleştirilebilecek.
  • Tokat'ın Erbaa ilçesi de diğer ilçeler gibi en önemli il adayları arasında gözüküyor.
  • Bir diğer şehirleşmeye en yakın ilçeler arasında ise İskenderun geliyor. Hatay'ın ilçesi olan İskenderun bu proje ile birlikte artık şehirleşecek.
“Yürüyen Adam” Neşet Turan’a kamyon çarptı, öldü! Kamyonun çarpma anı dehşete düşürdü 1 Mayıs Taksim'de kutlanamayacak Türklere Schengen vizesi başvuruları kapatıldı mı? Erdoğan - Özel görüşmesinin tarihi belli oldu 1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi? Marmaray, İZBAN ve Başkentray Resmi Gazete kararı Erhan Usta ‘nezaketsiz olur’ deyip istifa etti