ABD, gece yarısı yerel saatle 02.00 sularında Venezuela’nın başkenti Karakas’a saldırmasının ardından ülkede peş peşe son dakika gelişmeler yaşanıyor.
MADURO VE EŞİ KAÇIRILDI
Saldırının ardından ABD Başkanı Donald Trump’tan ilk açıklama geldi. Trump, saldırının başarıyla gerçekleştirildiği, Maduro ve eşinin ise ülke dışına çıkarıldığını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump şunları söyledi:
“Amerika Birleşik Devletleri, Venezuela’ya ve ülkenin lideri Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya yönelik geniş çaplı bir operasyonu başarıyla gerçekleştirmiştir. Maduro ile birlikte eşi de yakalanarak ülke dışına çıkarılmıştır. Bu operasyon, ABD kolluk kuvvetleriyle koordinasyon içinde yürütülmüştür. Ayrıntılar daha sonra paylaşılacaktır. Bugün saat 11.00’de Mar-a-Lago’da bir basın toplantısı düzenlenecektir. Bu konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim.”
Maduro dönemi sona erdi
Bu gelişmeyle beraber Venezuela’da Maduro dönemi resmen sona erdi.
