Çıtır Çıtır Kızarmış Patatesler İçin En Başarılı Yöntem! Sadece Bir Çorba Kaşığı Eklemek Yeterli

Herkesin damak zevkine hitap eden patatesleri çıtır çıtır olacak şekilde kızartmak için uygulamanız gereken yöntem oldukça basit. Yumuşak patates kızartması yerine doğru teknikleri uygulayarak çıtır çıtır patates kızartması hazırlayabilirsiniz…

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Patates kızartması, büyük küçük demeden herkesin sofrada severek tükettiği yiyecekler arasında yer alıyor. Patates kızartmasında herkesin farklı yöntem ve kendine özgü tüyoları olsa da en başarılı yöntemler yine ünlü şeflerin tavsiyeleriyle uygulanıyor. Dünyaca ünlü şef Millie Simpson, patates kızartması yaparken en lezzetli ve çıtır çıtır olmasını sağlayacak bir yöntem önerdi. Bilindiği üzere tuz, genellikle sebzeleri kaynatırken önceden suya eklenen temel bileşendir. Fakat şef Millie, patates kızartması yaparken tuza ihtiyaç olmadığını söylüyor.

Beyaz Sirke ile Çıtır Çıtır Patatesler

Şef Millie Simpson, patates kızartması için tuz kullanılmasını tasviye etmiyor. Ünlü şef, kızarmış patateslerin çıtır çıtır olması için en iyi yöntemin beyaz sirke kullanımından geçtiğini söyledi. Şefe göre çiğ patatesleri kaynatırken suya sadece bir çorba kaşığı beyaz sirke eklemeniz muhteşem sonuçlar için yeterli oluyor. Millie, bu yöntem sayesinde patatesin parçalanmasının önleneceğini ve pişirildikten sonra puf puf olmasını sağladığını belirtiyor. Ayrıca yemeğinizi mükemmel hale getirmek için asitli sirke kullanmadan önce doğru patates türünü seçmenin çok önemli olduğunu söylüyor.

Bir Çorba Kaşığı Sirke Yeterli

Şef Millie’ye göre patatesleri haşlamadan önce fırını 240 derecede ısıtmanız doğru bir yöntem olacaktır. Ünlü şef, her patateste gevreklik ve kabarıklık dengesi elde etmek için ısının çok önemli olduğunu ısrarla vurguluyor. Fırın ısınırken patatesleri güzelce soyun ve 50 mm’lik parçalar halinde kesip fırına verin. Büyük bir tencereye soğuk su doldurun ve kaynatmadan önce suya bir çorba kaşığı beyaz sirke ekleyin.

Şef Millie Simpson, patatesleri düşük ısıda kaynatıp yumuşayana kadar pişirmeyi tavsiye ediyor. Ayrıca patatesleri kavurmadan önce kurumaya bırakmanın önemli olduğunu hatırlatıyor. Bu yöntemde süzülmeye bırakılan patatesler, yağlı kağıt üzerinde buharla kurutarak hazırlanmalı. Patatesler kururken derin bir kızartma tepsisine 200 gr yağ doldurup çok sıcak olana kadar fırında bekletin. Patateslerin her tarafı altın rengine dönene kadar 40 dk kızartmak yeterli oluyor.

“Yürüyen Adam” Neşet Turan’a kamyon çarptı, öldü! Kamyonun çarpma anı dehşete düşürdü 1 Mayıs Taksim'de kutlanamayacak Türklere Schengen vizesi başvuruları kapatıldı mı? Erdoğan - Özel görüşmesinin tarihi belli oldu 1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi? Marmaray, İZBAN ve Başkentray Resmi Gazete kararı Erhan Usta ‘nezaketsiz olur’ deyip istifa etti