Bir indirim, bir zam derken akaryakıt fiyatları dengeye gelemedi! Şimdi de motorin için sinyal verildi! İşte 2 Aralık 2022 akaryakıt fiyatları

Bir süredir üst üste indirim alan motorin için bu kez zam sinyali geldi. Bu gelişmelerin ardından akaryakıt tabelalarında fiyatlar bir kez daha değişti.

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Son zamanlarda sürücülerin yakından takip ettiği brent tipi petrolün varil fiyatları, kabul etmek gerekirse, son 9 ayın dip seviyelerini kasım ayı itibariyle gördü. Ancak, aralık ayı itibariyle yeniden yükselişe geçen brent tipi petrolün varil fiyatları, akaryakıt fiyatlarında bir kez daha dengesiz ortaya çıkmasına neden oldu. Üstelik brent tipi petrolün varil fiyatlarının yanı sıra dolar/TL kuru dengesizliği de akaryakıt fiyatlarının anlık değişmesine neden olmaya başladı.

Değişken brent tipi petrolün varil fiyatları ve dolar/TL kuru nedeniyle bu sene bir türlü dengeye oturamamış olan akaryakıt fiyatları, bu sene en çok gündem olan konular arasındaki yerini aldı. Özellikle de ocak ayından bu yana zam şampiyonu olan ürünler arasında yer alan motorin ya da mazot bazlı akaryakıt ürünleri, geçtiğimiz haftayı indirimler ile geçirmesine rağmen bu hafta zam sinyali ile günün en çok konuşulan konularından biri haline geldi.

MOTORİNE ZAM YOLDA

Bir süredir indirim üzerine indirim alan motorin fiyatlarında son zamanların en yüksek indirimi 12 Kasım 2022 tarihinde gelmiş ve motorinin litre fiyatı 1 lira 54 kuruş aşağıya çekilmişti. Hemen ardından 24 Kasım 2022 tarihinde indirim alan motorin fiyatları bu kez 95 kuruş bir indirim ile buluşmuştu. Dün 82 kuruş indirim alan motorinin litresine yarın itibariyle 1 lira 16 kuruş zam geleceği sektör kaynaklarınca doğruladı.

Son 18 günde 3 lira 88 kuruş alan motorine 1 lira 16 kuruşluk zam yoldayken, büyükşehirlerdeki motorin fiyatları da netlik kazandı. Şimdilerde İstanbul’da litresi 22 lira 43 kuruştan satılan motorinin Ankara’da fiyatı 22 lira 58 kuruşa; İzmir’de fiyatı ise 22 lira 64 kuruşa geriledi.

BENZİNDE HENÜZ HAREKETLİLİK YOK

Motorinde piyasalar hareketlenirken; benzinde bugün için herhangi bir hareketlilik görülmedi. Son indirim geçtiğimiz günlerde alan benzinin litre fiyatları en son 45 kuruş aşağıya çekilmişti. Öte yandan bu son indirim çoktan pompaya yansıdı.

Son olarak 45 kuruş litre başına fiyatı gerileyen benzin ve benzin bazlı akaryakıt ürünlerinin güncel fiyatı belli oldu. İndirimin ardından İstanbul’da benzin 20 lira 15 kuruşa düşerken, Ankara’da benzin 20 lira 31 kuruşa; İzmir’de benzin ise 20 lira 32 kuruşa kadar geriledi.

“Yürüyen Adam” Neşet Turan’a kamyon çarptı, öldü! Kamyonun çarpma anı dehşete düşürdü 1 Mayıs Taksim'de kutlanamayacak Türklere Schengen vizesi başvuruları kapatıldı mı? Erdoğan - Özel görüşmesinin tarihi belli oldu 1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi? Marmaray, İZBAN ve Başkentray Resmi Gazete kararı Erhan Usta ‘nezaketsiz olur’ deyip istifa etti