Altında beklenen eşik aşıldı, aşılır aşılmaz da eğer kayıpları başladı! İşte 21 Aralık 2022 anlık altın fiyatları

Bir süredir yukarı yönlü hareketini sürdüren altın ve altın ürünleri, 2022 yılının pik noktaları kabul edilen seviyeleri bugün itibariyle aştı. Piki geçen altın ürünlerinde bu kez de düşüşler başladı.

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Bu senenin en hareketli borsalarından biri olan altın ve altın ürünleri borsalarında yıl sonu değeri yaklaşık olarak ortaya çıkmaya başladı. Nisan ayına kadar yükselişte olan altın ve altın ürünleri borsaları, nisan ayı ile temmuz ayı arasında değer kaybetmiş; temmuz ayı ile eylül ayı arasında ise yeniden yükselişe geçmişti. Eylül ayı ile kasım ayı arasında değer kaybeden altın ve altın ürünleri borsaları, kasım ayından itibaren ise kazandırmaya başladı.

Bu senenin pik seviyeleri kabul edilen ons altın için bin 800 dolar; gram altın için bin 80 TL seviyelerini bugün itibariyle aşmış olan altın ve altın ürünleri borsaları, kasım ayındaki yükselişini aralık ayında da sürdürdü. Ancak pik seviyelerine ulaşmış olan altın ve altın ürünleri borsalarında yeniden aşağı yönlü bir hareketlilik başladı.

ONS VE GRAM ALTINDA YENİ SEVİYELER SONRASI DÜŞÜŞ BAŞLADI

Dün kapanış itibariyle yeni seviyelerine ulaşmış olan ons altın, güne yüzde 0,19 değer kaybı ile başladı. Şimdilerde bin 813,21 dolardan işlem gören ons altın, gün içerisinde ortalama bin 816,73 dolardan işlem gördü. Ons altın bugün gördüğü en düşük seviye bin 813,21 dolar olurken; denediği en yüksek seviye ise bin 819,89 dolar dolar oldu.

Gram altında da ons altına benzer bir grafik çizildi. Bugüne yüzde 0,18 değer kaybı ile başlayan gram altın, şimdilerde bin 87 lira 56 kuruştan işlem görmeye başladı. Gün içerisinde ortalama bin 90 lira 59 kuruştan işlem gören gram altının bugün gördüğü en düşük seviye bin 88 lira 17 kuruş; en yüksek seviye ise bin 92 lira 41 kuruş oldu.

ALTIN ÜRÜNLERİNDE DE HAREKETLİLİK BAŞLADI

Ons ve gram altındaki hareketliliğin ardından pik seviyelerini aşan altın ürünleri, bugüne yüzde 0,18 değer kaybı ile başladı. Bu hareketliliğin ardından şimdilerde çeyrek altın bin 756 lira 41 kuruştan işlem görürken; yarım altın 3 bin 518 lira 35 kuruş, tam altın ise 7 bin 36 lira 71 kuruştan işlem görür hale geldi.

Ziynet altını denilen 22 ayar, 18 ayar ve 14 ayar altında da yeni seviyeler ortaya çıktı. Şimdilerde 22 ayar altın 996 lira 21 kuruştan işlem görürken; 18 ayar altın 816 lira 95 kuruşa, 14 ayar altın ise 637 lira 22 kuruşa yeni seviyesini konuşlandırdı.

“Yürüyen Adam” Neşet Turan’a kamyon çarptı, öldü! Kamyonun çarpma anı dehşete düşürdü Altının fiyatları düşüyor Erdoğan - Özel görüşmesinin tarihi belli oldu 1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi? Marmaray, İZBAN ve Başkentray Resmi Gazete kararı Türklere Schengen vizesi başvuruları kapatıldı mı? Erhan Usta ‘nezaketsiz olur’ deyip istifa etti