Altın ve kripto parada yükseliş devam edecek mi? İslam Memiş'ten çarpıcı açıklamalar peş peşe geldi!

Ülkemizdeki en başarılı Altın ve Para Piyasaları Uzmanları arasında yer alan İslam Memiş'ten yeni bir uyarı daha geldi. Memiş, altın ve kripto paralar için uyardı. Öte yandan doları da değerlendiren İslam Memiş'in açıklamaları büyük yankı uyandırdı.

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten toplu bir şekilde açıklamalar geldi. Memiş, yapmış olduğu açıklamalarda altın, dolar ve kripto paraya değindi. Bu açıklamaları ile kısa sürede gündemin en üst sıralarına yükselen Memiş'in yeni yazısı yatırımcılar için büyük önem taşıyor.

Başarılı uzman İslam Memiş Kasım ayının ilk haftasını TV100'de yayımladığı yazısı ile değerlendirdi. Memiş, yapmış olduğu açıklamalarda oldukça çarpıcı ve dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Kasım ayının ilk haftasını yükselişle kapatan altın ve gümüş fiyatlarının yükselişinin devam edeceğini beklediğini duyuran başarılı uzman isim İslam Memiş'in bu açıklamaları şu şekilde;

"Kasım ayının ilk haftasını yükselişle tamamlayan altın ve gümüş fiyatlarında yükselişin devam etmesini bekliyorum. Cuma gününü altının ons fiyatı 1.681 dolar, gümüşün ons fiyatı 20,85 dolar seviyesinden tamamladı. Altının ons fiyatı yüzde 3,20, gümüşün ons fiyatında yüzde 7,09’luk yükseliş yükselişin devamı açısından önemliydi." diyerek altın ve gümüş alanındaki düşüncelerini belirten İslam Memiş,

"Bitcoin yüzde 4,45’lik yükselirken pariteler de yüzde 2 pirimli kapandı. Dolar endeksi (dxy) 110,65 seviyesine geriledi. Altı aydır manipüle edilen emtia, pariteler ve kripto paraların bu hafta yükselişini sürdüreceğini öngörüyorum. Ancak Perşembe gününe dikkat! Çünkü Perşembe günü ABD enflasyon verisi açıklanacak. Geçen ay yüzde 8,2 açıklanan ABD enflasyon verisi beklentinin üzerinde gelmişti. Perşembe günü yüzde 8 olarak açıklanması bekleniyor. Yurt içi piyasalarda ise Perşembe günü İşsizlik verisini takip edeceğiz. Altın, gümüş, pariteler ve kripto paralarda dip sevilerin görüldüğünü düşünüyorum. Bundan sonra ki süreçlerde yeni bahaneler ile yükselişler göreceğiz." sözleri ile kripto borsasını ve ABD enflasyon verilerine ilişkin yorumlarını belirtti.

Takip edeceği yeni zirveleri duyuran Memiş, gram altın ve ons altın, gram gümüş ve ons gümüş, Bitcoin ve TL'ye değindi. Memiş'in bu konular hakkındaki kısa açıklamaları şu şekilde;

  • Gram altın: Ekranlarda 1.004, Kapalıçarşı’da 1.010 lira seviyesinden kapanış yapan gram altın, 1.038 lira seviyesinin üzerindeki kapanışını yeni zirve olarak 1.060 lira olarak belirleyebilir.
  • Ons altın: 1.681 dolar seviyesinden kapanış yapan altının ons fiyatı, 1.698 dolar seviyesini yukarı yönlü kırdıktan sonra 1.715 dolar seviyesine kadar yükselebilir.
  • Gram gümüş: 12,47 lira seviyesinden kapanış yapan gümüşün gram fiyatı, 13,05 devamında 13,60 liraya kadar yükselişini sürdürebilir.
  • Ons gümüş: 20,85 dolar seviyesinden kapanış yapan gümüşün ons fiyatı, 22,35 dolar seviyesini devamında 22,80 dolar seviyesine yükselebilir.
  • Bitcoin: 21.157 dolar seviyesinden haftayı tamamlayan bitcoin 22 bin dolar direncini kırabilir, yükselişini 23.500 dolar seviyesine kadar sürdürebilir.
  • Dolar endeksi (dxy): 110,67 seviyesinden kapanış yapan dolar endeksi 109,50 devamında 108,50 seviyesine gerileyebilir.

Bu hafta TL ve borsa tarafında pozitif ayrışmanın devam edeceğini, piyasaların haftaya moralli başlayacağını görme ihtimali olduğunu belirten İslam Memiş, bu hafta dolar karşısında her şeyin yükseleceği ve doların küresel ölçekte değer kaybedeceğini belirtti.

Editör Notu: Bu haber metninde yer alan ifadeler tamamen ilgili uzmanın görüşlerine dayanmakta olup kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Yatırım tavsiyesi olarak göz önünde bulundurulması ve bu bağlamda yatırım yapılması sonucunda oluşabileceklerden Medya Haber ekibi sorumlu değildir.

“Yürüyen Adam” Neşet Turan’a kamyon çarptı, öldü! Kamyonun çarpma anı dehşete düşürdü 1 Mayıs Taksim'de kutlanamayacak Türklere Schengen vizesi başvuruları kapatıldı mı? Erdoğan - Özel görüşmesinin tarihi belli oldu 1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi? Marmaray, İZBAN ve Başkentray Resmi Gazete kararı Erhan Usta ‘nezaketsiz olur’ deyip istifa etti