Amerika'dan kafa karıştıran Gülşen tepkisi! Sosyal medya ayağa kalktı: “Amerika kendi pis ülkesine baksın!”

Geçtiğimiz hafta herkesi şoke eden bir karar ile tutuklanmasına karar verilen ve Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderilen şarkıcı Gülşen, uluslararası basında yer aldı. Reuters, Amerika’nın Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamayı yayınladı. İşte Amerikan yetkilinin Gülşen’in tutuklanma kararına ilişkin yapmış olduğu açıklamaların ayrıntıları…

Amerika'dan kafa karıştıran Gülşen tepkisi! Sosyal medya ayağa kalktı: “Amerika kendi pis ülkesine baksın!”

Geride bıraktığımız hafta içerisinde hakkında tutuklama kararı verilerek herkesi şoke eden ünlü şarkıcı Gülşen, sosyal medya kullanıcılarının ve meslektaşlarının yanı sıra Amerika’dan da destek gördü. Amerikan’ın Gülşen açıklaması, herkesi şaşırttı.

AMERİKA’DAN GÜLŞEN AÇIKLAMASI!

4 ay önce sahne almış olduğu bir mekanda İmam Hatip mezunlarını hedef alan bir ifade kullanan Gülşen, birçok meslektaşından ve sosyal medya kullanıcısından destek görmesine rağmen tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Gülşen’in tutuklanmasının ardından ise Amerika’dan bir açıklama geldi. Amerikan Dışişleri Bakanlığı’nda görev yapan bir yetkilinin açıklaması, Reuters tarafından şöyle aktarıldı: “ABD, Türkiye’de ifade özgürlüğünü kısıtlama için kullanılan adli taciz biçimlerinden endişe duymaktadır. Türkiye’yi ifade özgürlüğüne saygı duymaya ve bunu güvence altına almaya davet ediyor.”

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI AYAĞA KALKTI!

Amerika Dışişleri Bakanlığı’nda bulunan bir yetkili tarafından yapılan Gülşen açıklamasından sonra sosyal medya kullanıcıları ayağa kalktı. Amerikan yetkilinin yapmış olduğu açıklama sonrasında hem Gülşen’i destekleyenler hem de Gülşen’in desteklemeyerek linç kampanyası başlatan diğer kullanıcılar, tepkilerini ifade ettiler. “Amerika kendi pis ülkesine baksın, bizim ülkemize karışmasın” ifadeleri ile tepkilerini gösteren sosyal medya kullanıcıları, Amerika’nın yapmış olduğu açıklamaya anlam veremediklerini belirttiler.

GÜLŞEN NİÇİN TUTUKLANMIŞTI?

Amerika'dan kafa karıştıran Gülşen tepkisi! Sosyal medya ayağa kalktı: “Amerika kendi pis ülkesine baksın!” - Resim : 1

Nerede ise 30 yıldır sahnelerde olan ve çıkardığı her şarkının yanı sıra sahne performansları ile de kendisinden söz ettirmeyi başaran ünlü şarkıcı Gülşen, geçtiğimiz hafta içi tutuklandı. Mahkemede vermiş olduğu ifadeye ve sosyal medya hesabından yayınlamış olduğu özür mesajına rağmen tutuklanma kararının verilmesinin önüne geçemeyen Gülşen, birçok sosyal medya kullanıcısından ve meslektaşından destek gördü.

Şarkıcı Gülşen’in tutuklanma kararına, 4 ay önce çıkmış olduğu bir sahnede kurmuş olduğu cümle sebep oldu. Nisan ayında sahne aldığı bir mekanda sarf etmiş olduğu “İmam Hatip’te okumuş o, sapıklığı oradan geliyor” sözleri sebebi ile hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, “bana ihtiyacı olan bir çocuğum var” açıklamasına ve özür mesajına rağmen “halkı kin ve düşmanlığa sürüklemek” suçundan ötürü mahkeme gününe kadar tutuklandı.

Etiketler: gülşen, amerika, tutuklanma