Altını olanlar fiyatlarındaki baskı sürüyor, fiyatlar geriledikçe geriliyor! Uzmandan uyarı: Altın coşmadan...

Altın fiyatlarındaki düşüşün devam ettiği bir dönemdeyiz. Özellikle ABD'de artan tahvil faizleri, altın fiyatlarını olumsuz etkileyen faktörlerden biri olarak gösteriliyor. Bu durum altın talebinde azalmaya ve fiyatların düşmesine neden olmuş durumda. Ayrıca, faizlerin uzun bir süre daha yükselişte kalacağı beklentisi de altın fiyatlarının baskı altında kalmasına neden olabilir. Altındaki düşüş ne zamana kadar devam edecek? İşte, altın piyasasıyla ilgili uzman ismin son değerlendirmesi...

Altını olanlar fiyatlarındaki baskı sürüyor, fiyatlar geriledikçe geriliyor! Uzmandan uyarı: Altın coşmadan...

Altındaki faiz baskısı hala devam ediyor. FED Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole toplantısı konuşmasından önce altında gerileme başladı. Yatırımcının faizlerdeki yüksekliğin bir süre daha kalacağı yönündeki endişesi ise piyasada kısa vadeli oynamaların yaşanmasına neden oldu.

ALTININ GİDİŞATI NASIL OLACAK?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, son zamanlarda düşüş gösteren altın fiyatlarıyla ilgili yatırımcıyı uyardı.

Altının özellikle Ekim ayı gibi rekor rakamlara ulaşabileceğini söyleyen Memiş, FED faiz kararının altın fiyatlarına olan etkisini vurguladı.

PARASI OLAN BU FIRSATI KAÇIRMASIN

Altının önümüzdeki haftadan itibaren 1930 ile 1960 dolar seviyelerine seri bir tırmanış yapacağını söyleyen Memiş, yatırımcının şuan ki düşüşü iyi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.