Altında son durum: Çeyrek altın ne kadar oldu? Gram altında son durum! Altın düşüşe mi geçti?

3 Ağustos tarihinde altında son durum. Altın, ABD'de iş gücü piyasasının güçlü kaldığına dair işaretler ve tahvil getirilerinin artmasıyla 3 haftanın en düşüğüne gerilemesi sonrası yatay seyretti. Peki çeyrek altın ne kadar oldu? Altın düşüşe mi geçti? İşte detaylar…

Altında son durum: Çeyrek altın ne kadar oldu? Gram altında son durum! Altın düşüşe mi geçti?

Altın, bir önceki seansta tahvil getirilerinin artan ABD borç ihracıyla yükselmesi ve sıcak iş gücü piyasası verileri üzerine yükselmesiyle üç haftanın en düşük seviyesine gerilemesi sonrası yatay seyretti.

Spot altın ons başına 1.932 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın ise 1.675 TL seviyelerinden alıcı buluyor.

Çeyrek altın 2.760 lira, Cumhuriyet altını 11.140 liradan satılıyor.

Değerli metal, Çarşamba günü Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaşan ABD 10 yıllık tahvil getirilerinin artmasıyla baskı altında kaldı.

Bu kazançlar daha uzun vadeli tahvil satışlarını desteklemek amacıyla ortaya konulan planıyla desteklendi.
ABD şirketleri Temmuz ayında beklentilerin üstünde istihdam sağlarken bu durum Fed üzerinde faizleri artırması yönünde potansiyel baskının sürmesine neden oldu.

Öte yandan olumsuz faktörlere ek olarak getiri eğrisi dikleşti. Bu, tahvil yatırımcılarının değerli metalde güvenli liman cazibesini artıracak resesyon olasılığı hakkındaki endişelerini bastırdığının göstergesi olarak değerlendirildi.

Swap yatırımcıları, bu hafta Fed’in Eylül toplantısında yeni bir faiz artışına ilişkin fiyatlamaları düşürse de faiz patikasına dair öngörüler ikiye ayrılmış durumda.