Altının yönünü Fed belirleyecek! Heyecan dorukta Altın Fiyatları Ne Kadar Oldu? Ons Altın ve Gram Altın Güncel Değerleri ve Son Durum İşte güncel fiyatlar

Altın piyasasında Fed’in faiz kararı bekleyişi sürüyor. Ons altın geçen hafta 2 ayın zirvesine ulaştıktan sonra gerilerken gram altın tüm zamanların rekorunu kırdı! Bu hafta piyasaları yoğun veri gündemi bekliyor ve çarşamba günü altın için yön belli olacak. Piyasalar verilerin açıklanmasını beklerken altın fiyatlarında son durum ne? Gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? İşte detaylar

Altının yönünü Fed belirleyecek! Heyecan dorukta Altın Fiyatları Ne Kadar Oldu? Ons Altın ve Gram Altın Güncel Değerleri ve Son Durum İşte güncel fiyatlar

Altın fiyatlarında son durum…

Analistlere göre; küresel piyasalar para politikası kararlarının açıklanacağı haftaya temkinli başlarken enflasyon ve resesyon ikilemi varlık fiyatları üzerinde etkisini sürdürüyor.

Dolar endeksindeki yükseliş ve Fed'in faiz artış beklentileri ons altını ve gram altın fiyatlarını etkiliyor. Gram altın, 1700 TL seviyesinde tutunmaya çalışıyor.

GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR?

Cuma günü altının ons fiyatındaki düşüşe rağmen dolar kurundaki yükselişle değer kazanan altının gram fiyatı, önceki kapanışının yüzde 0,4 üzerinde 1701 liradan tamamladı. Yeni haftaya yatay seyirle başlayan gram altının fiyatı şu sıralar 1704 TL’den işlem görüyor!

ÇEYREK ALTIN KAÇ TL?

Çeyrek altın 2 bin 800 liradan satılırken Cumhuriyet altını ise 11 bin 521 liradan satılıyor.

ONS ALTIN FİYATI KAÇ DOLAR OLDU?

Geçtiğimiz haftanın kapanış gününde yüzde 0,4 düşüşle günü 1962 dolardan kapatan ons altının fiyatı, saat 14.00 itibarıyla 1966 dolardan işlem görüyor.

Not: Ons altın fiyatında gerileme beklenirken bu geri çekilmenin altının gram fiyatında düşüşe neden olabileceği, ekonomistler tarafından belirtiliyor.