Altın, Dolar ve Euro Yatırımcıları İçin Kritik Hafta! Bu Senaryolar Çok Konuşulacak!

Piyasalarda yeni haftada kritik seviyeler görüldü. BDKK hamlesi sonrasında düşen dolar/TL, yeniden hafif bir yükselişe girdi. Bir yandan FED kararları diğer yandan içerden gelen veriler piyasaları altüst ediyor. Altın, dolar ve euroda son durum ne? İşte detaylar…

Altın, Dolar ve Euro Yatırımcıları İçin Kritik Hafta! Bu Senaryolar Çok Konuşulacak!

Döviz ve altın piyasalarında yatırımcıların endişeli bekleyişleri devam ediyor. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından atılan faiz adımları ve oluşan resesyon endişelerine göre hareket eden piyasalar için yurt içinde kritik hafta başladı. Piyasalara ilişkin yaşanacak yeni senaryoları açıklayan iki uzman isim ise yatırımcıları uyarıyor. İslam Memiş ve Eda Karadağ’dan dikkat çeken yorumlar geldi.

Piyasalar Enflasyon Verilerine Tepki Vermedi!

Bu haftanın en kritik haberlerinden biri enflasyon verileriydi. 4 Temmuz Pazartesi günü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamlarının arından piyasalar yakından takip edildi. Haziran ayında beklentiler doğrultusunda yüzde 4,95’lik bir artış yaşandı. Son 24 yılın en yüksek enflasyon seviyesinin görülmesinin ardından piyasalarda da etkileri görülüyor.

Uzmanlara göre belirsizlik ortamında doların küresel düzeyde gücünü koruduğu ifade edildi. Dolar/TL geçen haftanın kapanışında yüzde 0,4 üzerinden hareket etmişti. Euoru/TL cephesinde de benzer bir hareket görüldü. Bu yönüyle enflasyon rakamlarına sert bir tepki olmadığı aktarıldı.

Piyasa Uzmanı Döviz Yatırımcılarını Uyardı!

Altın, Dolar ve Euro Yatırımcıları İçin Kritik Hafta! Bu Senaryolar Çok Konuşulacak! - Resim : 1

Piyasalara ilişkin tahminleri ile dikkat çeken Gedik Yatırım uzmanlarından Eda Karadağ, Mynet’te yer alan habere göre döviz kurunda olacak senaryoları aktardır. BDDK tarafından döviz ile ilgili alınan karar ile kurlarda sınırlı kalındığı aktarldı. KKM kadar etkili bir karar olmadığına işaret eden Karadağ, bu açıdan yatırımcının dikkatli olması gerektiğini söyledi.

 İslam Memiş’ten Piyasa Analizi!

Ekonomist İslam Memiş ise gram altında 950 – 1000 TL seviyelerinin alım fırsatı olarak değerlendirilebileceği açıklamaları gelmişti. Buna ek olarak aslında dolar karşısında euro ve sterlinin, altının ve gümüşün ucuz olduğu aktarıldı. Kendisinde dolar olsaydı eski seviyelere kadar bekleyeceğine 4’e bölerek bir strateji uygulayabileceğini aktardır.

Medya Haber yatırım tavsiyesi vermez. Medya Haber’in kaynağı uzman tahminleri ve piyasa verilerinden oluşmaktadır.