Alternatif Bank taşıt kredilerine el attı! Kredilerde faiz oranları yüzde 2,29’a kadar düştü! Yılbaşından önce alırsanız, zamlardan etkilenmezsiniz

Yeni bir taşıt kredisi kampanyası düzenlemiş olan Alternatif Bank, indirimli kredi kullanımı sayesinde otomobil alacak olan vatandaşların herhangi bir bekleyişe girmeden bankası aracılığıyla otomobillerini hemen alabileceğini duyurdu.

Alternatif Bank taşıt kredilerine el attı! Kredilerde faiz oranları yüzde 2,29’a kadar düştü! Yılbaşından önce alırsanız, zamlardan etkilenmezsiniz

Otomotiv sanayisinin pek çok derdi vatandaşa ancak otomobillere gelen zamlar olarak yansıdı. Bu bağlamda ocak ayından bu yana devam eden tedarik zincirindeki aksamalar, yedek parça sektöründe fiyatları artırırken; başlayan çip krizi de otomobil fiyatlarını doğrudan artırmaya başladı. Hal böyle olunca otomobil alırken iki kez düşünmeye başlamış olan vatandaşlar, bir yandan da banka kredilerine daha çok rağbet eder hale geldi.

Birinci el araç piyasasında arka arkaya gelen zamlar, ikinci el araç piyasasında artış yaşanmasına neden oldu. En uygun sıfır otomobilin 400 bin TL’yi aştığı Türkiye’de yapılan son Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrah düzenlemesi ile birlikte fiyatlar biraz gerilemeye başlamışken; sektör kaynakları yeni yılda otomobillere bir kez daha zam geleceğini duyurdu. Yeni yıl öncesi araç almak isteyen vatandaşlara müjde ise, taşıt kredisinde faiz indirimi gerçekleştiren Alternatif Bank’tan geldi.

TAŞIT KREDİSİ KAMPANYASINDA FAİZ İNDİRİMİ

Alternatif Bank taşıt kredilerine el attı! Kredilerde faiz oranları yüzde 2,29’a kadar düştü! Yılbaşından önce alırsanız, zamlardan etkilenmezsiniz - Resim : 1

Taşıt kredisi çekecek olan vatandaşlara avantajlı hizmetler sağlayan bankalardan biri olan Alternatif Bank hem sıfır yani birinci el hem de ikinci el araç kredisi vereceğini duyurdu. Aracın bedeline göre değişmekle birlikte maksimum finansman desteğini de açıklayan Alternatif Bank, bu desteğin araç bedelinin yüzde 70’ini geçemeyeceğini açıkladı. Vade süresine ilişkin de bilgi veren Alternatif Bank, araç değerinin nasıl baz alınacağını da anlattı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) mevzuatlarına tabi olan Alternatif Bank, taşıt kredisi maksimum vade süresinin 48 ay olabileceğini bildirdi. Bu kapsamda birinci el araçta nihai fatura değerini; ikinci el araçta kasko bedelini baz alan Alternatif Bank, aracın değerine göre vade süresinin değişebileceğini hatırlattı. Öte yandan Alternatif Bank, taşıt kredisi faiz oranlarında indirime de gitti.

ALTERNATİF BANK’IN YENİ FAİZİ YÜZDE 2,29

Taşıt kredisi faiz oranlarında indirime giden Alternatif Bank, yeni faiz oranlarını açıkladı. Taşıt kredisi faiz oranlarını piyasanın altına çeken Alternatif Bank, ortalama yüzde 2,29’dan taşıt kredisi vermeye başladı. Üstelik Alternatif Bank’ın sunduğu tek avantaj da bu olmadı.

Değişken ve esnek yapıda ödeme planları oluşturabilen Alternatif Bank, kişiye özel belirlenmiş programla kapsamında taşıt kredisi sağlamaya başladı. Ayrıca Alternatif Bank, taşıt kredisinde hızlı onayı da taahhüt etti.