Alkol kilidi zorunluluğu ne demek? Yürürlüğe ne zaman girecek?

Son dakika haberine göre trafikte alkol düzenlemesi ile ilgili yeni yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. Bu yönetmeliğe göre Türkiye'deki araçlara alkol kilidi zorunluluğu gelecek. Bu sistem alkol sınırını aşan sürücüleri belirleyecek olup alkol sınırını aşanların yola çıkmasına izin verilmeyecek. İşte uygulanacağı tarih..

Alkol kilidi zorunluluğu ne demek? Yürürlüğe ne zaman girecek?

Alkol kilidi zorunluluğu ne demek? Yürürlüğe ne zaman girecek?: Son dakika haberine göre trafikte alkol düzenlemesi ile ilgili yeni yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. Bu yönetmeliğe göre Türkiye'deki araçlara alkol kilidi zorunluluğu gelecek. Bu sistem alkol sınırını aşan sürücüleri belirleyecek olup alkol sınırını aşanların yola çıkmasına izin verilmeyecek. İşte uygulanacağı tarih..

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca hazırlanan otomobillerde alkol kilidi uygulaması yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlandı. Yeni nesil güvenlik sistemleri içerisinde yer alan bu uygulama sonucunda Türkiye'de yaşanan trafik kazalarının azaltılması ve yaşanan kazalarda  cana ve mala gelen zararları en aza indirmek amaçlanmıştır.

HANGİ TARİHTEN SONRA UYGULANACAK?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan bu yönetmelik Resmi Gazete'de bugün yayınlanarak kamuoyuna sunuldu. Bu yönetmelik 7 Temmuz 2024 tarihi itibariyle uygulanacak. Resmi Gazete'de yayınlanan karar şu şekilde;

"Bu Yönetmeliğin amacı; motorlu araçların acil durum şeritte tutma sistemi ile donatılmasına ve bu sistemlerin tip onayı için özel test prosedürleri ve teknik gerekliliklere ilişkin hükümleri ve bunların uygulanmasına ait usul ve esasları belirlemektir. Bu Yönetmelik; 19/4/2020 tarihli ve 31104 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Motorlu Araçlar ve Römorkları ile Bunların Aksam, Sistem ve Ayrı Teknik Ünitelerinin Tip Onayı ve Piyasa Gözetimi ve Denetimi Hakkında Yönetmelik (AB/2018/858)’in kapsamındaki binek araçlar ve hafif hizmet araçları için geçerlidir."

Yürürlük tarihi Avrupa Birliği ile eş zamanlı belirlenmiş olup 7 Temmuz 2024 tarihi olarak açıklanmıştır.

Etiketler: alkol