Albaraka Türk Katılım Bankası, yeni yıl öncesi bombayı patlattı! Taşıt kredisi faiz oranları yüzde 1,95’e düştü!

Otomobil almak için taşıt kredisi kampanyası kovalayan vatandaşlara müjde Albaraka Türk Katılım Bankası’ndan geldi. Albaraka Türk Katılım Bankası taşıt kredisi faiz oranlarında indirime gittiğini açıkladı.

Albaraka Türk Katılım Bankası, yeni yıl öncesi bombayı patlattı! Taşıt kredisi faiz oranları yüzde 1,95’e düştü!

Pandemiden bu yana çeşitli krizler ile boğuşmaya devam eden otomobil sektöründe fiyatlar beklenmedik bir şekilde artmaya başladı. Neredeyse fahiş rakamlara ulaşmış sıfır otomobil fiyatları, ikinci el otomobil fiyatlarını da etkiledi. Bu otomobil sektöründeki durgunluğu açıklarken, geçtiğimiz ay yapılan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahı düzenlemesi, vatandaşların yeniden otomobil almaya yönelmelerini sağladı.

Gelen ÖTV matrahı düzenlemesi genelgesiyle birlikte pek çok araçta 50 bin TL’ye varan indirimler yapıldı. Bunun ardından yeniden taşıt kredilerine yönelen vatandaşlar, yeni yıl zamlarından önce araç alabilmek için harekete geçti. Bu kapsamda bir kampanya düzenlemiş olan Albaraka Türk Katılım Bankası, taşıt kredisi kullanacak olan vatandaşlara özel faiz indirimleri gerçekleştirdiğini duyurdu.

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI’NDA TAŞIT KREDİSİ 9 YAŞA KADAR KULLANILABİLİYOR

Hem sıfır hem de ikinci el taşıtlar için kredi finansman desteği sağlayan Albaraka Türk Katılım Bankası, bu desteğin şartlarına ilişkin kamuoyunu ilgilendiren bilgiler verdi. Sıfır otomobillerde nihai fatura değeri; ikinci el otomobillerde kasko bedeli üzerinden değerleme yapan Albaraka Türk Katılım Bankası, araç finansmanının araç değerinin yüzde 70’ini aşamayacağını bildirdi.

2 milyon TL ve üzerindeki araçları finanse edemeyeceğini bildiren Albaraka Türk Katılım Bankası, bu değerin altındaki araçların 9 yaşa kadar olan tüm modelleri için finansman desteği kullanılabileceğini açıkladı. Öte yandan Albaraka Türk Katılım Bankası, taşıt kredisi faiz oranlarına ilişkin de açıklama yaptı.

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI’NDA TAŞIT KREDİSİ FAİZİ YÜZDE 1,95’TEN BAŞLIYOR

Albaraka Türk Katılım Bankası, yeni yıl öncesi bombayı patlattı! Taşıt kredisi faiz oranları yüzde 1,95’e düştü! - Resim : 1

Taşıt kredisi faiz oranlarında indirime gittiğini açıklamış olan Albaraka Türk Katılım Bankası, faiz oranlarını yüzde 1,95’e kadar düşürdü. Albaraka Türk Katılım Bankası, aynı zamanda taşıt kredisi vade oranlarına ilişkin de bilgi verdi.

Taşıt kredisi vade oranlarında 48 aya kadar çıkabilen Albaraka Türk Katılım Bankası, bu vade süresinin aracın değerine göre değişebileceğini hatırlattı. Öte yandan ikinci el araçlarda vadelendirmenin farklı olacağını bildiren Albaraka Türk Katılım Bankası, “Kullanılacak aracın yaşı ile kullandırılan finansmanın vadesinin toplamı 120 ayı geçmemelidir. (6 yaş için maksimum 48 ay, 7 yaş için maksimum 36 ay ve 8 yaş için maksimum 24 ay vade)” açıklamasında bulundu.