Akbank, resmen çıldırdı! Piyasanın en uygun faizli taşıt kredisini vermeye başladı! Yüzde 1,99’dan başlayan faizler ile araç almak mümkün

Yeni yıl zamlarından etkilenmeden araç almak isteyen vatandaşlara müjde Akbank’tan geldi. Akbank, aralık ayı itibariyle taşıt kredisi faiz oranlarını düşürürken aynı zamanda taşıt kredisinin avantajlarını da artırdı.

Akbank, resmen çıldırdı! Piyasanın en uygun faizli taşıt kredisini vermeye başladı! Yüzde 1,99’dan başlayan faizler ile araç almak mümkün

Geçtiğimiz günlerde yapılan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahı düzenlemesinin ardından otomotiv sektörü bir kez daha hareketli günler yaşamaya başladı. Yüzde 5’ten yüzde 15’e kadar fiyat gerilemesi yaşayan birinci el araçlar, sektörün yeniden gözdesi haline gelirken; ikinci el araçlarda da fiyatlar aşağı yönlü olarak harekete geçti. Bu konuda vatandaşları sık sık uyaran sektör temsilcileri ise, yeni yılda otomobillere yüzde 7 daha zam beklediklerini belirtti.

Yeni yılda zam olması kesin olan otomobillere zamsız bir fiyattan ulaşmak için vatandaşlar taşıt kredilerine yöneldi. Taşıt kredisi çekecek olan vatandaşlar için kampanya gerçekleştirmiş olan Akbank, taşıt kredisi faiz oranlarını artırdı. Belirli şartlarda taşıt kredisi sağlayan Akbank, şartlarını açıklarken; aynı zamanda taşıt kredisinde sağlayacağı avantajları da geçtiğimiz gün kamuoyu ile paylaştı.

AKBANK, TAŞIT KREDİSİ ŞARTLARINI BELİRLEDİ

Akbank, resmen çıldırdı! Piyasanın en uygun faizli taşıt kredisini vermeye başladı! Yüzde 1,99’dan başlayan faizler ile araç almak mümkün - Resim : 1

Hem birinci hem de ikinci el araçlar için taşıt kredisi sağlayan Akbank, bu sağladığı kredi kapsamında araç değerine göre değişmekle birlikte birinci el araçlarda nihai fatura değeri; ikinci el araçlarda kasko bedeli üzerinden araç değerinin maksimum yüzde 70’i oranında finansman desteği sağlayabileceğini bildirdi. Vade sürelerine ilişkin de bir açıklama yapan Akbank, taşıt kredilerinde maksimum vadenin yasal düzenlemelere göre 48 ay olduğunu hatırlattı. Öte yandan Akbank, konuya ilişkin açıklamasında şu rakamlara yer verdi:

“Araç değeri 0-400.000 TL aralığında olan için azami %70 kredi ve 48 ay vade; 400.001 TL – 800.000 TL aralığında olanlar için azami %50 kredi ve 36 ay vade; 8000.001 TL - 1.200.000 TL aralığında olanlar için azami %30 kredi ve 24 ay vade; 1.200.001 TL – 2.000.000 TL aralığında olanlar için azami %20 kredi ve 12 ay vadeye kadar taşıt kredisi kullanabilmekte olup; 2.000.000 TL üzerinde olanlar taşıt kredisi kullanamamaktadır.”

AKBANK, TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARINI GÜNCELLEDİ

18 yaşından büyük olan ile risk ve istihbaratta olumsuzluk bulunmayan kişilere taşıt kredisi sağlayan Akbank, taşıt kredisi kullanımı için gelir belgesi gösterebilmeyi şart koştu. Taşıt kredilerinde kredinin taksitinin hane halkı aylık ortalama gelirinin yüzde 50'sini geçemeyeceğini hatırlatan Akbank, araçlara kasko sigortası yapılmasını da zorunlu tuttu. Aynı zamanda satın alınan araca rehin usulü taşıt kredisi kullandırttığını hatırlatan Akbank, güncel taşıt kredisi faiz oranını da açıkladı.

Bireysel amaçlı ikinci el araç alımlarında araç yaşı ve kredi vadesi toplamı en fazla 144 ay yani 12 yıl olacak şekilde belirleneceğini bildiren Akbank, araç yaşının ise en fazla 10 yaş olabileceğini duyurdu. Öte yandan Akbank, aralık ayı itibariyle taşıt kredisi faiz oranını vade fark etmeksizin yüzde 1,99’a kadar indirdi.

Etiketler: akbank, taşıt kredisi