Akaryakıt tabelalarında rakamlar hızla düşmeye başladı, benzine indirim üstüne indirim geldi! İşte 9 Aralık 2022 benzin, motorin ve LPG fiyatları

Türkiye’de son zamanlarda sık sık fiyatı değişen akaryakıt ürünlerine bugün yeni bir indirim daha geldi. Gelen indirim henüz pompaya yansımışken, sektör kaynakları bir indirim sinyali daha verdi.

Akaryakıt tabelalarında rakamlar hızla düşmeye başladı, benzine indirim üstüne indirim geldi! İşte 9 Aralık 2022 benzin, motorin ve LPG fiyatları

Ocak ayından bu yana bir türlü dengeye oturamamış olan brent tipi petrolün varil fiyatlarının yanı sıra dengesiz dolar/TL kuru da akaryakıt fiyatlarının çok sık değişmesine neden olmaya başladı. Ocak ayı ile nisan ayı arasında gün aşırı zam alan akaryakıt fiyatları, brent tipi petrolün varil fiyatlarında başlayan aşağı yönlü hareketlilik ile birlikte son iki aydır ise indirim üzerine indirim alır hale geldi.

Sürücülere rahat bir nefes aldıran akaryakıt ürünlerine indirim en son bugün geldi. Gece yarısı itibariyle fiyatı düşen benzin ve motorine gelen indirim henüz yürürlüğe girmişken; brent tipi petrolün varil fiyatlarında devam eden aşağı yönlü hareketlilik bir indirimin daha yolda olduğunu gösterdi.

BENZİN VE MOTORİNE BUGÜN İNDİRİM GELDİ

Son dönemlerin dip seviyesini görmesiyle birlikte 72 dolar bandına kadar gerileyen brent tipi petrolün varil fiyatları benzin ve motorine gelen indirimlerin aralığını sıklaştırdı. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere litre başına 2 lira 13 kuruş indirim alan benzini, litre başına 1 lira 87 kuruş indirim alan motorin takip etti. LPG fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmazken, sektör temsilcilerinden bir indirim haberi daha geldi.

Bugün de aşağı yönlü hareketini sürdüren brent tipi petrolün varil fiyatlarındaki düşüş, benzine bir indirimi daha getirdi. İndirimin 10 Aralık 2022 tarihinden itibaren geçerli olacağını bildiren sektör kaynakları, benzinin litresinin 75 kuruş daha aşağıya çekileceğini açıkladı. Öte yandan sektör kaynakları motorinde ve LPG’de herhangi bir değişiklik beklemediklerini bildirdi.

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI YENİDEN DEĞİŞTİ

Akaryakıt tabelalarında rakamlar hızla düşmeye başladı, benzine indirim üstüne indirim geldi! İşte 9 Aralık 2022 benzin, motorin ve LPG fiyatları - Resim : 1

gelen indirimlerin ardından tüm Türkiye’de akaryakıt tabelaları bir kez daha değişti. Özellikle büyükşehirlerde benzin ve benzin bazlı akaryakıt ürünlerinin fiyatları 18 TL seviyesine geri çekilmeye başlamışken; motorin ve motorin bazlı akaryakıt ürünlerinin fiyatları ise 21 TL bandına çok yaklaştı. Yarın gelecek olan indirimden önce akaryakıt fiyatlarını merak eden vatandaşlar için ise fiyatlar bugün netleşti. İşte 9 Aralık 2022 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları:

  • İSTANBUL (ANADOLU):

Benzin: 18,15 TL/LT        

Motorin (Mazot): 21,12 TL/LT

LPG (Otogaz): 10,57 TL/LT

  • İSTANBUL (AVRUPA):

Benzin: 18,14 TL/LT        

Motorin (Mazot): 21,1 TL/LT

LPG (Otogaz): 10,83 TL/LT

  • ANKARA:

Benzin: 18,34 TL/LT        

Motorin (Mazot): 21,27 TL/LT

LPG (Otogaz): 10,83 TL/LT

  • İZMİR:

Benzin: 18,34 TL/LT        

Motorin (Mazot): 21,35 TL/LT

LPG (Otogaz): 10,58 TL/LT