Akaryakıt fiyatları tablosu zamla değişti! Bugün benzin fiyatı 95 kuruş daha arttı ⛽ Benzin fiyatı ne kadar?

Ulaşımın olmazsa olmazı akaryakıt fiyatları tablosu bu gece benzin fiyatı için gelen 95 kuruşluk zamla değişti. İstanbul'da benzin litre fiyatı 40 lira sınırına gelirken diğer illerde benzin fiyatı 40 lirayı aştı. Peki, bugün 1 Şubat 2024 benzin ne kadar? Benzin litre fiyatı kaç para oldu? İşte benzin fiyatı...

Akaryakıt fiyatları tablosu zamla değişti! Bugün benzin fiyatı 95 kuruş daha arttı ⛽ Benzin fiyatı ne kadar?

Akaryakıt fiyatlarında tablo gece itibariyle yeniden değişti. 2 gün önce motorin fiyatına gelen zam sonrası bugün de benzin fiyatı artış yaşadı. Benzin litre fiyatı 1 Şubat tarihi itibariyle 95 kuruş zamlandı. 

Benzin fiyatı ne kadar?- 1 Şubat 2024

Benzin fiyatına 1 Şubat 2024 tarihinde gelen zammın ardından İstanbul Avrupa Yakası benzin litre fiyatı 39.35 lira, Ankara'da benzin fiyatı 40 lira, İzmir'de 40.24 lira, Adana'da 40.62 lira, Bursa'da 40.08 lira, Antalya'da 40.72 lira, Diyarbakır'da ise 40.93 lira oldu.

Benzin fiyatı ne kadar

Bugün motorin litre fiyatları tarafında herhangi bir değişim yaşanmadı. 

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanır?

Akaryakıt fiyatları Türkiye'de, benzin ve motorin için Gümrüksüz Rafineri Fiyatı'nın belirlenmesi ile gerçekleşir. Bu fiyat, Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı olarak elde edilir. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takibiyle belirlenir. Bu yöntemle, belirli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı ortaya çıkarılır.