Akademik personel alınacak! Başvurular 16 Aralık 2022 tarihine kadar sürecek!

Üniversitelerin akademik kadrolarına gerçekleştirdiği alımlar aralık ayında da devam ediyor. Yeni akademik personel alacak olan Bitlis Eren Üniversitesi, şartlarını ve boş kadrolarını açıklamış bulunuyor.

Akademik personel alınacak! Başvurular 16 Aralık 2022 tarihine kadar sürecek!

Üniversiteler bu sene hem idari hem de akademik kadrolarına sıkça alım yapan kamu kurum ve kuruluşları arasında yer aldı. Özellikle de yılın son çeyreği itibariyle boşta olan akademik kadrolarını doldurmak için harekete geçen üniversiteler, şimdilerde ilanlarını Resmi Gazete’den arka arkaya yayımlamaya başladı. O üniversitelerden biri olan Bitlis Eren Üniversitesi de yapacağı alıma ilişkin detaylı bir ilan yayımladı.

Aralık ayı içerisinde akademik kadrosuna personel alımı gerçekleştirecek olan Bitlis Eren Üniversitesi, yapacağı alımla ilgili Resmi Gazete’de bir ilan yayımladı. Yayımladığı ilanda başvuru tarihlerinden başvuru adresine kadar pek çok bilgiyi veren Bitlis Eren Üniversitesi, aynı zamanda boş olan kadrolarına ilişkin de kamuoyunu bilgilendirdi. Öte yandan Bitlis Eren Üniversitesi, akademik personelinde arayacağı şartları da açıkladı.

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ, AKADEMİK PERSONEL ALACAK

Akademik personel alınacak! Başvurular 16 Aralık 2022 tarihine kadar sürecek! - Resim : 1

Yeni bir ilan yayımlayan Bitlis Eren Üniversitesi, 12 doktor öğretim üyesi; 2 doçent; 3 profesör olmak üzere toplamda 17 yeni akademik personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Personel alımı için 2 Aralık 2022 tarihi itibariyle adayların başvurularını kabul etmeye başlamış olan Bitlis Eren Üniversitesi, başvuruların 16 Aralık 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar devam edeceğini ilan etti. Öte yandan Bitlis Eren Üniversitesi, ilanında şu ifadelere yer verdi:

“Üniversitemiz birimlerine 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile ‘Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma İlkeleri Yönergesi’ hükümlerine göre öğretim üyesi alınacaktır. Adayların, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.”

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ, BAŞVURULARI ONLİNE KABUL EDECEK

Başvuru ve başvuru şartlarına ilişkin bilgi veren Bitlis Eren Üniversitesi, adayların genel ve kadrolarına has şartları yerine getirmesi halinde başvuruları üniversitenin resmi internet sitesinden gerçekleştirmesi gerektiğini bildirdi. Yurtdışından alınan diplomaların ve unvanların Yükseköğretim Kurulu veya Üniversitelerarası Kurul’dan denkliğinin onaylanmış olmasını şart koşan Bitlis Eren Üniversitesi, aksi takdirde başvurunun değerlendirmeye alınmayacağını belirtti.

Başvuracak adayların başvuru formunda bulunan ilan numarasını mutlaka belirtmeleri gerektiğini bildiren Bitlis Eren Üniversitesi, online başvuruların yanı sıra posta ya da şahsen başvuruları da kabul edeceğini açıkladı. Kadrolardan sadece biri için başvuru alacak olan Bitlis Eren Üniversitesi, her bir adayın ilanda yer alan kadrolardan sadece biri için başvuru formu doldurabileceğinin altını çizdi.