Akademik kadrolar boşaldı! İlk ilan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden geldi! Tam 553 kişi birden alınacak! Şartlar belli

İş arayan akademik personele müjde Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden geldi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi, tam 553 yeni akademik personel alacağını geçtiğimiz gün yayımladığı ilan ile kamuoyuna duyurdu.

Akademik kadrolar boşaldı! İlk ilan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden geldi! Tam 553 kişi birden alınacak! Şartlar belli

Kamu kurum ve kuruluşları arasında yer alan üniversiteler gibi vakıf ve özel olan üniversiteler de bu sene çok sayıda personel alımı gerçekleştirdi. Açık olan pozisyonlarını yıl bitmeden doldurmak için arka arkaya ilan çıkmaya başlamış olan üniversiteler arasına geçtiğimiz gün itibariyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi de eklendi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi, yeni yapacağı personel alımına ilişkin bilgi verdi.

Akademik kadrosunda boşluk olduğu öğrenilen Sağlık Bilimleri Üniversitesi, geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de yayımladığı ilan ile bu boşlukları doldurmak için harekete geçtiğini duyurdu. Yeni personel alacağını bildiren Sağlık Bilimleri Üniversitesi, personelde arayacağı şartlardan; başvuru şekli ve son başvuru tarihine de kadar kamuoyunu bilgilendirecek detayları yayımladığı ilanı içerisinde paylaştı.

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ, 553 PERSONEL ALACAK

Yeni bir personel alım ilanı ile Resmi Gazete’den kamuoyuna bilgilendirme gerçekleştiren Sağlık Bilimleri Üniversitesi, 553 yeni akademik personel alacağını duyurdu. İlanı 25 Kasım 2022 tarihinde yayımlayan Sağlık Bilimleri Üniversitesi, üniversitesine bağlı birimlerde çalıştırılmak üzere profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi alacağını açıkladı. Öte yandan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin yayımladığı ilanda şu ifadeler yer aldı:

“02.11.2018 tarih ve 30583 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik hükümleri, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesi hükümleri ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi hükümleri uyarınca Öğretim Üyesi alınacaktır. İlan edilen kadrolara uygun olmadığı anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır.”

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ, BAŞVURU ESASLARINI AÇIKLADI

Akademik kadrolar boşaldı! İlk ilan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden geldi! Tam 553 kişi birden alınacak! Şartlar belli - Resim : 1

Profesörden doktor öğretim üyesine kadar belirli yayın ve eser şartları arayan Sağlık Bilimleri Üniversitesi, aynı zamanda her kadroda devlet memuru olmak için gerekli olan genel şartları arayacağını da bildirdi. Yeni personellerini Ankara, Erzurum, Diyarbakır, Bursa, İstanbul gibi illerde kendi bünyesinde bulunan birimlerde çalıştıracağını açıklayan Sağlık Bilimleri Üniversitesi, aynı zamanda son başvuru tarihini de açıkladı.

İlanın yayımlandığı gün olan 25 Kasım 2022 tarihi itibariyle başvuruları kabul etmeye başlamış olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi, başvuruların Sağlık Bilimleri Üniversitesi Akademik Bilgi Yönetim Sistemi (AKBYS) üzerinden elektronik ortamda online olarak yapılacağını belirtti.