Akademik kadro alımları devam ediyor! Bu kez Balıkesir’e profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi alınacak! Son başvuru tarihi belli

Üniversitelerin akademik kadroları için gerçekleştirdiği personel alımları, yılın sonuncu ayında da devam ediyor. Bu kez alım yapacak üniversite ise Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi oluyor.

Akademik kadro alımları devam ediyor! Bu kez Balıkesir’e profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi alınacak! Son başvuru tarihi belli

Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan personel alımları, yılın son aylarında da sürdü. Bakanlıktan üniversitelere kadar pek çok birim alım yapacağını Resmi Gazete’de yayımladığı ilan ile açıklamaya devam ederken; özellikle üniversiteler son zamanlarda akademik kadroda oluşan boşluğu doldurmak için alım yapar oldu. O üniversitelerden biri olan Balıkesir’deki Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, akademik personel alımı için düğmeye bastı.

Akademik personel alımı için harekete geçen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, kendi kadrosunda istihdam etmek üzere çeşitli bölümlerde çalışacak profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarında alım yapacağını ilan etti. Kadroların taşıması gereken özelliklerden başvuru takvimine ilişkin detaylı bir açıklama gerçekleştiren Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, yapacağı atamaya ilişkin tüm detayları yayımladığı ilan ile kamuoyu ile paylaştı.

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ, AKADEMİK PERSONEL ALACAK

Akademik kadro alımları devam ediyor! Bu kez Balıkesir’e profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi alınacak! Son başvuru tarihi belli - Resim : 1

Akademik personel alımı gerçekleştireceğini ilan eden Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarında çalıştırılmak üzere 23 yeni akademik personel alacağını açıkladı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin genel şartlara da yer verdiği ilanında şu ifadeler yer aldı:

“Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Kanun’un ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ve Üniversite Senatosunun 31.12.2021 tarihli 2021/26 sayılı toplantısında ve Yükseköğretim Kurulu Genel Kurulunun 01.06.2022 tarihli toplantısında kabul edilerek 01.06.2022 tarihinde yürürlüğe giren Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Atama ve Yükseltme Kriterleri Yönergesi’nin ilgili maddeleri uyarınca öğretim üyesi alınacaktır. Başvuracak adayların ilgili mevzuatta ve ilanda belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. Ayrıca yurt dışından alınan diplomaların denkliğinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı/Üniversitelerarası Kurul tarafından onaylanmış olması ve 657 sayılı Kanun’un 48. maddesindeki tüm şartları taşıyor olmaları gerekmektedir.”

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ, BAŞVURULARI 16 ARALIK’A KADAR KABUL EDECEK

Başvuruları yalnızca online olarak kabul edecek olan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, üniversitesinin sitesi üzerinden yayınlanan ilanı tıklayarak, şartları taşıyan akademik personellerin başvuru yapabileceğini açıkladı. Öte yandan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, başvuru takvimine ilişkin de bilgi verdi.

Başvuru takvime ilişkin de bir bilgi veren Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, ilanı yayımladığı 2 Aralık 2022 tarihi itibariyle başvuruları online bir şekilde kabul etmeye başladı. Başvuruların ne zamana kadar devam edeceğine ilişkin de kamuoyunu aydınlatan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, başvuruların 16 Aralık 2022 tarihine kadar yapılabileceğini belirtti.