Akademik kadro alımları devam ediyor! Bingöl Üniversitesi, bu ay içerisinde 20 yeni araştırma ve öğretim görevlisi alacak

Kamu kurum ve kuruluşlarının devam eden personel alımları arasına bugün itibariyle Bingöl Üniversitesi de eklendi. Bingöl Üniversitesi, yeni akademik personel alacağına ilişkin bir ilan yayınladı.

Akademik kadro alımları devam ediyor! Bingöl Üniversitesi, bu ay içerisinde 20 yeni araştırma ve öğretim görevlisi alacak

Üniversite öğrencilerinin bazıları hayata atılıp, kariyer peşinde koşarken; bazıları da eğitimini geliştirip, akademik kariyer hayallerinin peşine düşüyor. Her iki koşulda da günümüzde iş bulmak pek kolay olmasa da 2022 yılında her zamankinden daha çok akademik personel alımı gerçekleştirilmiş bulunuyor. Alımların devam ettiği akademik kadrolara ilişkin bir ilan da Bingöl Üniversitesi’nden geliyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarının alımlarını devam ettirdiği 2022 yılının son ayında yeni personel alımı gerçekleştireceğini duyuran kurum bu kez Bingöl Üniversitesi oldu. Akademik kadrosundaki açıkları kapatmak için harekete geçen Bingöl Üniversitesi hem araştırma hem de öğretim görevlisi alacağını ilan etti. Öte yandan Bingöl Üniversitesi, personel alım şartlarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ, 20 YENİ AKADEMİK PERSONEL ALACAK

Akademik kadro alımları devam ediyor! Bingöl Üniversitesi, bu ay içerisinde 20 yeni araştırma ve öğretim görevlisi alacak - Resim : 1

Geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de bir ilan yayımlamış olan Bingöl Üniversitesi, 19 öğretim görevlisi; 1 araştırma görevlisi olmak üzere 20 yeni akademik personel alacağını açıkladı. Başvuruları şahsen ya da posta yolu ile “Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı / Selahaddin-i Eyyubi Mah. Üniversite Cad. No:1 Merkez/Bingöl” adresi üzerinden kabul edecek olan Bingöl Üniversitesi, başvuruların 6 Aralık 2022 tarihinden 20 Aralık 2022 tarih mesai bitimine kadar kabul edileceğini duyurdu. Öte yandan Bingöl Üniversitesi’nin yayımladığı ilanda şu ifadeler yer aldı:

“Üniversitemizin belirtilen birimlerine; Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesi hükümleri uyarınca personel alınacaktır.”

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ, AKADEMİK PERSONEL ALIMI İÇİN SINAV YAPACAK

Yeni personel alımına ilişkin gerekli olan şartlara ve istenilen belgelere değinen Bingöl Üniversitesi, aynı zamanda alım esaslarına ilişkin de bir açıklamada bulundu. Sınav yoluyla personel alımı gerçekleştirecek olan Bingöl Üniversitesi, ön değerlendirme tarihini 26 Aralık 2022 olarak açıklarken; sınav giriş tarihini 29 Aralık 2022; sonuç açıklama tarihini ise 2 Ocak 2023 olarak ilan etti. Öte yandan Bingöl Üniversitesi, aşağıdaki belgeleri talep edeceğinin altını çizdi:

“1- Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi İlanına Başvuru Formu (Bingöl Üniversitesi’nin internet sitesinden temin edilecek.)

2- Özgeçmiş,

3- Erkek adaylar için askerlikle ilgili terhis, tecil veya muaf olduğunu belirten belge,

4- Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora mezuniyet belgelerinin fotokopisi,

5- Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora transkript fotokopileri,

6- ALES Belgesi,

7- Yabancı Dil Belgesinin fotokopisi (YDS, KPDS, ÜDS veya muadili),

8- Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

9- Fotoğraf (1 adet),

10- Onaylı Hizmet/Tecrübe Belgesi.”