Aile dizisi Bedri kimdir, nereli kaç yaşında? Aile'de Bedri'yi kim oynuyor, gerçek adı ne?

Show TV ekranlarında yayınlanan “Aile” dizisindeki “Bedri” karakteriyle tanınan Alper Çankaya, aslında tiyatro kökenli bir oyuncu. 1990 yılında Tekirdağ’da doğan Alper Çankaya, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu ve birçok film ve dizide rol aldı. Alper Çankaya’nın hayat hikayesi ve başarıları sizler için derledik.

Aile dizisi Bedri kimdir, nereli kaç yaşında? Aile'de Bedri'yi kim oynuyor, gerçek adı ne?

Tiyatro, sinema ve televizyon dünyasının genç ve yetenekli isimlerinden biri olan Alper Çankaya, son olarak Show TV ekranlarında yayınlanan “Aile” dizisindeki “Bedri” rolüyle tanınıyor. Dizide, ailesiyle birlikte yaşayan ve babasının iş yerinde çalışan sakin ve iyi niyetli bir genç olan Bedri’yi canlandırıyor. Bedri’nin hayatı, ailesinin yanına taşınan ve ona aşık olan komşu kızı Zeynep ile değişmeye başlıyor.

Alper Çankaya, “Aile” dizisiyle birlikte geniş bir hayran kitlesine sahip oldu. Peki Alper Çankaya kimdir? Kaç yaşındadır? Hangi dizilerde oynamıştır? İşte Alper Çankaya’nın biyografisi ve kariyeri hakkında merak edilenler.

Aile dizisi Bedri kimdir, nereli kaç yaşında? Aile'de Bedri'yi kim oynuyor, gerçek adı ne? - Resim : 1

Alper Çankaya’nın Doğum Yeri ve Eğitimi

Alper Çankaya, 1990 yılında Tekirdağ’da doğdu. Lise eğitimini Ankara’da tamamladıktan sonra 2009 yılında Gazi Üniversitesi İktisat Bölümü’ne başladı. Ancak tiyatroya olan ilgisi nedeniyle 2012 yılında bu bölümdeki eğitimini yarıda bırakarak Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’ne geçiş yaptı.

Öğrencilik yıllarında Bilkent Tiyatrosu’nda sahnelenen birçok oyunda görev aldı. Aleksey Burago, Daniel Irizarry, Erdal Küçükkömürcü, Jason Hale, Işıl Kasapoğlu, Zeynep Ekin Öner gibi birçok yerli ve yabancı yönetmenle çalıştı. John Uecker’ın Method Acting, Susan Main’in Linklater Voice Seminerlerine katıldı. 2016 yazında Shangai Theatre Academy bünyesinde burslu olarak geleneksel Çin operası eğitimi aldı. Aynı zamanda 2015-2017 yılları arasında Bilkent Çocuk Tiyatrosu’nda eğitmenlik ve reji asistanlığı görevlerini yürüttü.

2017 yılında Bilkent Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun oldu ve aynı yıl sınıf arkadaşlarıyla birlikte sahne 367’yi kurdu. Bu tiyatro grubuyla birlikte Yabancı, Resimli Osmanlı Tarihi, Soytarılar 2024, Madde 22, Lefty’i Beklerken, Mouthgasm, Lady with a Lapdog, with Jokes and a Happy Ending, Dr. Korczak Örneği gibi oyunlarda rol aldı.

Aile dizisi Bedri kimdir, nereli kaç yaşında? Aile'de Bedri'yi kim oynuyor, gerçek adı ne? - Resim : 2

Alper Çankaya’nın Film ve Dizi Kariyeri

Alper Çankaya, tiyatro çalışmaları yanı sıra 2018 yılından itibaren Vatanım Sensin, Söz Senettir, Çukur, Baba, Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?, Cam Perde gibi çeşitli film ve dizilerde de rol aldı. Başarılı oyuncu, bu projelerde farklı karakterleri başarıyla canlandırdı.

Alper Çankaya’nın en çok tanındığı rol ise “Aile” dizisindeki “Bedri” karakteri oldu. Dizide, ailesiyle birlikte yaşayan ve babasının iş yerinde çalışan sakin ve iyi niyetli bir genç olan Bedri’yi oynuyor. Bedri’nin hayatı, ailesinin yanına taşınan ve ona aşık olan komşu kızı Zeynep ile değişmeye başlıyor. Alper Çankaya, bu rolüyle hem komik hem de duygusal sahnelerde izleyicileri etkiliyor.

Aile dizisi Bedri kimdir, nereli kaç yaşında? Aile'de Bedri'yi kim oynuyor, gerçek adı ne? - Resim : 3

Alper Çankaya’nın Kişisel Hayatı

Alper Çankaya’nın kişisel hayatı hakkında çok fazla bilgi bulunmuyor. Başarılı oyuncu, sosyal medya hesaplarından sık sık paylaşımlarda bulunuyor. Alper Çankaya’nın Instagram hesabında 100 binin üzerinde takipçisi bulunuyor. Alper Çankaya’nın sevgilisi olup olmadığı ise merak konusu.