Aile Bakanlığı tek başvuru ile PTT üzerinden 1260 TL yatırıyor çocuklu ailelerin cepleri ferahlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık çocuklu ailelere destek müjdesi verdi. Yapılan açıklama ile her bir çocuk için 1259 TL destek ödemesi yapılacağı müjdesini verdi.

Aile Bakanlığı tek başvuru ile PTT üzerinden 1260 TL yatırıyor çocuklu ailelerin cepleri ferahlıyor

Devletin sosyal yardım rakamları her geçen gün artmaya devam ederken yeni bir destek müjdesi daha verildi. Yapılan duyuru ile ödenen destek miktarları arttırılırken aynı zamanda devletin ödemiş olduğu yardımlara yenileri eklenmişti. Bunlardan biri de Sosyal ve Ekonomik Destek SED programı kapsamında yapılmıştı. 

Ödenen yardımlar hakkında açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık her bir çocuk için 1259 TL ödeme yapılacağını ilan etmişti. Yapılan açıklama ile çocuklu ailelere destek ve yardım sözü verilmiş, yapılacak olan ödemeler için başvurular e-Devlet üzerinden kabul edilmeye başlanmıştı. 

E-DEVLET ÇOCUK YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılan yardımların tutarları ve miktarları her geçen gün arttırılmaya devam ederken vatandaşlara yeni yardım miktarları ilan edilmişti. Ekonomik olarak zorlu günler geçiren vatandaşlar için devlet destek miktarlarını arttırırken bir yandan da yeni destek paketleri için başvurular alınmaya başlanmıştı. 

Açıklanan yeni yardım paketlerinden biri de SED yardımları olarak öne çıkmıştı. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabildiği gibi aynı zamanda isteyen kişiler tarafından Sosyal Yardımlaşma Vakıfları üzerinden de yapılabiliyor. Başvuru yapan kişilere ödenecek olan rakam ise ailenin maddi durumu ve gelirine göre belirleniyor. 

Aile Bakanlığı tek başvuru ile PTT üzerinden 1260 TL yatırıyor çocuklu ailelerin cepleri ferahlıyor - Resim : 1

SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTI NE, KİMLERE PARA YARDIMI YAPILIYOR?

Aile destek ödemesi almak isteyen kişilerin bazı başvuru şartlarını taşımaları gerekiyor. Aile destek ödemesi başvuru şartları arasında ilk sırada kişinin muhtaç durumda olması şartı aranıyor. Bunun için ilk olarak gelir şartı aranıyor. Başvuru yapmak isteyen ailelerin asgari ücretin 1/3 oranının altında bir gelire sahip olmaları şartı ilk sırada yer alıyor. 

Başvuru şartlarını taşıyan kişiler e-Devlet üzerinden online olarak ya da Sosyal Yardımlaşma Vakıfları üzerinden başvuru yapabiliyor. Başvurusu onaylanan kişilere alacakları yardım tutarı ise maddi durumlarına göre belirlenecek. Maddi durumu daha düşük olan kişilere daha yüksek tutarda ödeme yapılırken ihtiyaç sahipleri ödemeleri ise PTT şubeleri üzerinden alabilecekler. PTT şubelerinden alınacak olan ödemeler her ay düzenli olarak yatırılacak ve 9 ay boyunca ihtiyaç sahibi ailelerin cepleri böylelikle rahatlamış olacak. 

Etiketler: çocuk desteği, yardım