Adana'da deprem olacak mı, ne zaman olacak?

Geçtiğimiz akşam meydana gelen 6.4 şiddetindeki deprem Hatay'da binaların yıkılmasına neden olurken 6 kişi hayatını kaybetti.

Adana'da deprem olacak mı, ne zaman olacak?

6 şubat tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremin meydana gelmesinin ardından geçtiğimiz akşam 20 Şubat tarihinde Hatay merkezli yeni bir deprem meydana geldi. 20 Şubat akşamı meydana gelen Hatay merkezli depremden Adana, Osmaniye gibi çevre iller oldukça etkilenirken deprem yeri salınacak gibi salladı. 

Deprem bölgesinde vatandaşlar bir kez daha aynı korku ve endişeyi yaşadı. Hatay'da meydana gelen deprem vatandaşların geceyi dışarıda geçirmesine neden olurken akıllara Naci Görür'ün günler önce yaptığı açıklama geldi. Hatay ve Adana depremi için uyarı bulunan Naci Görür'ün cümleleri yeniden akıllara gelirken gözler Adana'ya döndü. 

ADANA'DA DEPREM KAÇ BÜYÜKLÜĞÜNDE OLACAK?

Geçtiğimiz akşam meydana gelen 6.4 şiddetindeki deprem Hatay'da binaların yıkılmasına neden olurken 6 kişi hayatını kaybetti. Günler önce Hatay ve Adana'ya dikkat çekerek bu bölgede olabilecek depremler karşısında uyarıda bulunan Naci Görür'ün ifadelerinin ardından birçok kişi beklenen Adana depremi ile ilgili araştırmalara başladı. Peki Adana'da ne zaman deprem olacak, kaç büyüklüğünde olacak?

Hatay ve Adana için uyarıda bulunan Naci Görür "Çevredeki faylarda belirli bir stres transferi olabilir. Bu depremlerden sonra Hatay ve Adana yöresinin daha hassas hale geldiğini düşünüyorum. Adana havzasında Doğu Anadolu fay kuşağının devamı gibi düşünülen, orada da irili ufaklı faylar var, Hatay'ın ölü fay kesimlerinde bir stres transferinin olabileceğini, oralara bir yük geldiğini düşünüyorum." dedi.

ADANA'DA NE ZAMAN DEPREM OLACAK?

Dikkatli olunması gerektiği noktasında açıklamalarda bulunan Naci Görür "Bizim endişe ettiğimiz yerler Bingöl ile Karlıova arasında, Doğu Anadolu fayının en Kuzey Doğu ucunda bir kesim var. Orada en son deprem 1766 gibi oldu, oradan endişe ediyoruz. Bu Maraş fayından dolayı, Hatay ve Adana havzası kesiminde dikkatli olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Etiketler: adana