Adalet Bakanlığı ilana çıktı! KPSS puanı olmaksızın 500 kişi istihdam edilecek! Son başvuru tarihi 17 Kasım 2022!

Eksik kadrolarını belirleyerek 10 Kasım Perşembe günü ilana çıkan Adalet Bakanlığı, bünyesine dahil edeceği personeller için KPSS şartını kaldırdı. İşte bakanlığın alım ilanına ilişkin ayrıntılar…

Adalet Bakanlığı ilana çıktı! KPSS puanı olmaksızın 500 kişi istihdam edilecek! Son başvuru tarihi 17 Kasım 2022!

Sene sonuna doğru yaklaşılması ile birlikte kadro tespiti yapmaya başlayan kamu kurum ve kuruluşları, yeni yıla tam kadro ile girebilmek ve dolayısı ile de hizmet aksaklıklarına sebep olmamak amacı ile personel alımı ilanlarını yayınlamaya başladı. Kariyerini ve dolayısı ile de aylık gelirini devlet himayesi altına almak isteyen adayları sevindiren kamu ilanları, yakından takip edilmeye başlandı.

Sene ortasında da ara alım ilanları yayınlayan ancak büyük alımları genelde sene sonunda duyuran kamu kurumları vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken son istihdam çağrısı dün geldi. Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan personel alımı ilanı aracılığı ile kurum bünyesine KPSS puanı olmaksızın yeni personellerin dahil edileceği bildirildi. Bakanlığın yayınladığı ilan, arama motorlarında sıklık ile sorgulanmaya başlandı.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI İLANI KASIM 2022

Adalet Bakanlığı ilana çıktı! KPSS puanı olmaksızın 500 kişi istihdam edilecek! Son başvuru tarihi 17 Kasım 2022! - Resim : 1

Eksik kadrolarını belirleyerek ilana çıkan kamu kurumlarından olan Adalet Bakanlığı, ilgili ilanını dün itibari ile başvurulara açtı. KPSS puanına bakmaksızın personel istihdamı yapılacağını ifade eden bakanlık, icra müdürü ve icra müdür yardımcısı unvanları ile toplamda 500 yeni personelin alınacağını bildirdi. Alımların ÖSYM sınavı ile yapılacağına işaret eden bakanlık, sınav başvuru ücretinin 300 TL olduğunu açıkladı.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI İLANI BAŞVURU DETAYLARI

İcra müdürü ve icra müdür yardımcısı unvanları ile toplamda 500 kişiyi bünyesine dahil edeceğini ifade eden Adalet Bakanlığı, ÖSYM’nin resmi internet sayfası ya da mobil uygulaması üzerinden 17 Kasım tarihine kadar başvuru yapılabileceğini belirtti. Söz konusu sınava başvuru yapmak isteyen adayların sağlamaları gereken genel şartlar ise şu şekilde sıralandı:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

  • Kamu haklarından men edilmemiş olmak

  • Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak

  • Özel şartları sağlıyor olmak

  • Yüz kızartıcı bir suçtan ötürü hüküm giymemiş olmak

  • Mesleğin icra edilmesine engel olabilecek devamlı bir sağlık sorununa sahip olmamak