AB Vatandaşlığı Almanın En Kolay ve Güvenli Yolu

Günümüzde pek çok TC vatandaşı yatırımcı çeşitli nedenlerle AB vatandaşlığı almak ister. Çoğu yatırımcı AB vatandaşlığının çocuklarına sunacağı eğitim fırsatlarını hedefler, bir B planı olarak ailece güvenli bir AB ülkesinde yaşama hakkını elde etmek başlıca amaçtır.

AB Vatandaşlığı Almanın En Kolay ve Güvenli Yolu

İLANDIR - Günümüzde pek çok TC vatandaşı yatırımcı çeşitli nedenlerle AB vatandaşlığı almak ister. Çoğu yatırımcı AB vatandaşlığının çocuklarına sunacağı eğitim fırsatlarını hedefler, bir B planı olarak ailece güvenli bir AB ülkesinde yaşama hakkını elde etmek başlıca amaçtır.

AB vatandaşlığı edinme nedeniniz ne olursa olsun, bu yazımıza göz atarak fikrin size uygun olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Portekiz Golden Visa, TC vatandaşlarına yatırım yoluyla Portekiz’de oturma izni veya AB vatandaşlığı sunan en popüler programdır. Minimum gayrimenkul yatırım tutarı 280.000 Euro’dur. Lizbon ve Porto için minimum gayrimenkul yatırım şartı 350.000 Euro’dur. Portekiz Golden Visa programı Türkiye’deki iş ve aile düzenini bozmadan yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunarak ailece Avrupa vatandaşlığı almak son derece cezbedicidir.

Portekiz Golden Visa uygulamasının en cazip tarafı size ve ailenize hareket özgürlüğü sunmasıdır. Portekiz Golden Visa ile 188 ülkeye vizesiz seyahat edilebiliyor. Programın en çekici yanı ise çocuklarınızın Avrupa’nın eğitim imkânlarından faydalanabilecek olmalarıdır. Birçok yatırımcı ise kendi ülkelerindeki siyasi, ekonomik belirsizlikler nedeniyle Portekiz Golden Visa programına başvurur. Ayrıca Euro cinsinden düzenli bir kira getirisi sunması yatırımcılara ek finansal destek sağlar.  

AB Vatandaşlığı Almanın En Kolay ve Güvenli Yolu - Resim : 1

AB Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Golden Visa, yatırımcıların ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin bir Avrupa ülkesinde yatırım karşılığında oturma izni almalarına imkân veren bir programdır. Avrupa’da bazı ülkeler, oturma izni ve hatta vatandaşlık almayı hedefleyen Türk yatırımcılara gayrimenkul alımı veya fon yatırımı karşılığında Golden Visa (Altın Vize) programları sunmaktadır.

Gerekli minimum yatırım tutarları ülkeden ülkeye değişse de, Avrupa’daki Golden Visa programları genel olarak gayrimenkul satın alımı, fon yatırımı ya da hibeye dayalıdır. Yatırım seçeneklerini değerlendirip karar verdikten sonra Golden Visa sürecinizi başlatabilirsiniz. AB vatandaşlığı için minimum tutarda gayrimenkul yatırımı sunan ülke Portekiz’dir. AB vatandaşlığı için minimum gayrimenkul yatırım tutarı ise 280.000 Euro’dur.

Avrupa’daki Golden Visa programları aile fertlerinin dâhil edilebilmesine olanak tanır, bu da ek bir yatırım yapmadan olmaktadır. Örneğin Portekiz eşlerin, çocukların hatta ebeveynlerin de sürece dâhil edilmesine izin verir.

Golden Visa yoluyla AB vatandaşlığını popüler yapan nedenlerden biri, Türkiye’deki aile ve iş düzeninizi bozmadan Golden Visa için başvurduğunuz ülkeye taşınmanızı gerektirmemesidir. Bunu sağlayan tek ülke Portekiz’dir. Yunanistan ve İspanya vatandaşlığı için yılın en az 183 günü bu ülkelerde yaşamanız gerekir. Vatandaşlık için bu süre Yunanistan’da 7 yıl, İspanya’da 10 yıldır.

AB Vatandaşlığı Almanın En Kolay ve Güvenli Yolu - Resim : 2

AB Vatandaşlığı İçin Genel Şartlar Nelerdir?

AB Vatandaşlığı sunan her ülkenin kendi şartları vardır. Ancak, temel şartlar genelde aşağıdaki gibidir:

· Adli sicil kaydının temiz olması

· Yatırımı elden çıkarmamış olmak

· A2 seviyesinde Portekizce bilmek

· Yılda 7 gün Portekiz’de kalmak

· Vergi borcunun bulunmaması

AB Vatandaşlığı Başvurusu Nasıl Yapılır?

AB Vatandaşlığı hakkı için Golden Visa başvurusundaki şartlar geçerlidir.

Bir AB üye ülkesi olan Portekiz’de oturum izni alabilmek için, aşağıdaki koşullardan sadece bir tanesini yerine getirmeniz yeterlidir:

1. Lizbon, Porto gibi dinamik şehirlerden 500.000 Euro değerinde anahtar teslim ticari/turistik lisanslı gayrimenkul

2. Nüfus yoğunluğu düşük yerleşim yerlerinden 400.000 Euro değerinde anahtar teslim ev

3. Lizbon, Porto gibi dinamizmi yüksek şehirlerde yenileme projelerinden ticari/turistik lisanslı 350.000 Euro değerinde gayrimenkul

4. Nüfus yoğunluğu düşük kesimlerinden 280.000 Euro değerinde ev

5. Net 500.000 Euro tutarında yatırım fonu

Portekiz Golden Visa uygulaması ile Kasım 2022 itibariyle 530 TC vatandaşı yatırımcı Portekiz’den gayrimenkul ve fon yatırımı karşılığında oturum izni edinmiştir.

AB Vatandaşlığı Almanın En Kolay ve Güvenli Yolu - Resim : 3

Yukarıdaki yatırım alternatiflerinden bir tanesine karar verdikten sonra sürecinizi başlatabilirsiniz. Portekiz Golden Visa başvurunuz online yapıldıktan sonra oturum kartlarınızın elinize geçme süresi dokuz ila on iki ay arasında değişir.

Portekiz Golden Visa başvurusu yapmayı düşünüyorsanız konusunda deneyimli, istendiğinde referans verebilecek, tercihen Türkiye’de yerleşik bir kurumsal danışmanlık firmasından profesyonel destek almak doğru bir tercih olacaktır.

Golden Visa Veren Ülkeler

Avrupa’daki birçok ülke Golden Visa yani yatırımla AB vatandaşlığı programı sunmaktadır. Yılda sadece 7 gün kalma şartı ile Portekiz en cazip AB vatandaşlık programıdır. Portekiz Golden Visa için en düşük yatırım tutarı 280.000 Euro’dur. 26 Schengen ülkesine vizesiz seyahat, 500 milyonluk AB pazarına erişim ve kaliteli eğitim altyapısı, Portekiz Golden Visa uygulamasını Türkiye’de oldukça popüler kılmaktadır.

EUPorto olarak, AB Vatandaşlığı başvuru sürecinizde yanınızdayız.

Portekiz Golden Visa kapsamında Portekiz’de hedeflerinize en uygun evi bulma, yatırım seçenekleri ile detaylı değerlendirme yapma, alım işlemlerinizin yürütülmesi, AB Vatandaşlığı başvurunuzun başarıyla tamamlanması konusunda EUPorto’nun uzmanlığından faydalanabilirsiniz.

EUPorto, AB Vatandaşlığı başvuru dosyanızın hazırlamasında, başvurunuzun tamamlanması ve takibi süresince tek muhatap olarak danışmanlık verir; süreç içerisinde gizlilik en çok önem verdiği konulardan birisidir. Başvurunuzun her adımı İstanbul’daki EUPorto yetkilileri tarafından özel olarak yürütülmektedir. Bir başka ifadeyle yatırımcılarının tüm başvuru süreci EUPorto yöneticileri tarafından gerçekleştirilir. Yatırımcıların başvuru dosyaları herhangi bir nedenden dolayı başka kurumlarla asla paylaşılmaz.

Yatırımla AB Vatandaşlığı için tüm operasyonel kapsamda A’dan Z’ye işlemleri koordine eder. Bilgi ve iletişim için: www.euporto.com adresini ziyaret edebilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

www.euporto.com

www.instagram.com/euportocom

Tel: 0 212 302 90 40

ADVERTORİAL HABER

Etiketler: ab vatandasligi