4B kapsamında çalışıyorsanız dikkat! 600 bine yakın kişiye kadro geliyor! Taslakta yeni detaylar belli oldu!

Kamuda 4B kapsamında çalışan sözleşmeli personelleri kadroya alınması için çalışmalar devam ediyor. Yüz binlerce kişinin beklediği kadro meselesinde artın sona gelindi. İşte detaylar…

4B kapsamında çalışıyorsanız dikkat! 600 bine yakın kişiye kadro geliyor! Taslakta yeni detaylar belli oldu!

Türkiye’de yıllardır önemli bir sorun haline gelen kamuda 4B kapsamında çalışan sözleşmeli personellerin kadroya geçme ve yeni sosyal – mali haklar kazanma konusu gündemdeki yerini koruyor. Bu kapsamda görev yapan yüz binlerce kişinin büyük bir heyecan ile beklediği kadro çalışmasında ise sona gelindiği aktarılmıştı.

Sözleşmelilerin kadroya alınmasına dair çalışmalarda sona gelinmesinin ardından gözler artık Meclis’e çevrildi. Kasım ayı içinde çıkması beklenen düzenlemenin taslak metni de ortaya çıktı. Asgari ücret ve EYT meselesinden önce sözleşmelilerin kadroya alınmasına dair konunun gündeme alınmasının ardından heyecan da iyice arttı.

600 BİNE YAKIN KİŞİ KADROYA ALINACAK!

4B kapsamında çalışıyorsanız dikkat! 600 bine yakın kişiye kadro geliyor! Taslakta yeni detaylar belli oldu! - Resim : 1

Kamuda görev yağan 600 bine yakın sözleşmeli çalışanların kadroya alınmasına dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldı. Bakanlık tarafından teknik çalışmanın büyük ölçüde tamamlanmasının ardından gözler Meclis’e çevrildi. Yeni düzenleme sayesinde kadrolar arası farklar büyük oranda ortadan kaldırılacak.

Düzenleme kapsamında kadroya geçmek isteğe bağlı olurken, düzenlemenin son şeklini de ilerleyen günlerde alması bekleniyor. Belirli alanlarda ise ihtiyaç duyulmasın halinde sözleşmeli sistemin devam edeceği de aktarılıyor.

TASLAT METNİN DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI!

Sözleşmelilerin kadroya alınması için hazırlanan ilk taslağın detayları da ortaya çıktı. Bu kapsamda 3 yılı dolduran sözleşmelilerin kadroya geçmesi sağlanacak. 3 yıldan az süresi olanlar ise 3 yılı tamamladıktan sonra kadroya alınabilecek.

Söz konusu taslağa göre halen bakanlıklarda ya da belediyelerde çalışan sözleşmelilerden 3 yılı dolduranların otomatik olarak kadroya geçişleri sağlanacak. İkinci taslakta ise süreli ve süresiz herkesin kadroya geçmesi öngörüldü. 3 yıla bakılmadan otomatik olarak kadroya alıma ihtimali de bulunuyor. Ancak henüz detaylar netlik kazanmadı.  

SÖZLEŞMELİLERE KADRO NE ZAMAN VERİLECEK?

Kamuda görev yapan sözleşmelilerin kadroya alınmasına dair çalışmalarda sona gelindi. Bu kapsamda Kasım ayı içinde konunun Meclis’e gelerek yürürlüğe girmesi bekleniyor.