30 yılda bir gibisin! Dolarda böyle gelişme en son yıllar önce görüldü! FED kararı verdi

Aldığı kararlar sonrası Amerikan dolarının değer kazanmasını sağlayan ABD Merkez Bankası (Fed) 32 yıl sonra büyük bir gelişmenin yaşanmasına neden olurken detaylar oldukça merak edildi.

30 yılda bir gibisin! Dolarda böyle gelişme en son yıllar önce görüldü! FED kararı verdi

Yeni yılın gelmesinin ardından vatandaşların alım gücünü yakından etkileyen dolar piyasasında yaşanan gelişmeler ve değişimler dikkat çekmeye devam ediyor. Birçok kişi dolar kurunda yaşanan gelişmeleri yakından merak ederken vatandaşlar detayları merak etti. Dolar kurunda 30 yıl sonra meydana gelen bu ilk gündeme geldi. 

Aldığı kararlar sonrası Amerikan dolarının değer kazanmasını sağlayan ABD Merkez Bankası (Fed) 32 yıl sonra büyük bir gelişmenin yaşanmasına neden olurken detaylar oldukça merak edildi. Doları olan milyonlarca kişi gelişmeleri yakından takip ederken vatandaşlar 32 yıl sonra meydana gelen bu gelişmeyi merak etti. 

32 YIL SONRA BİR İLK GERÇEKLEŞTİ!

Aldığı şahin politikaların ardından yükselişe geçen dolar Japonya'da tamı tamına 32 yılın sonunda bir ilkin yaşanmasına neden oldu. ABD Merkez Bankası Fed tarafından alınan şahin politikalar sayesinde dolar yükselirken Japonya'da bir ilk yaşandı. 

Pandemi sürecinin ardından enflasyonu baskılamak amacı ile farklı önlemler alan FED izlediği şahin politikanın ardından faiz arttırma kararlarını art arda açıkladı. FED'in sergilediği bu hareket sonrasında Amerikan doları dünyadaki para birimleri karşısında hızla değer kazandı. 

DOLAR YEN KARŞISINDA DEĞER KAZANDI!

Aldığı faiz arttırımı kararı sonrası şahin politika izleyen FED Japonya'da yıllar sonra bir ilkin meydana gelmesine neden oldu. Dolar/yen kuru 150 seviyesini aşarken 1990 yılı sonrası en yüksek seviyeyi test etmiş oldu. Yaşanan bu gerileme Japonya'nın gündeminde yer alırken yenin dolar karşısındaki kaybı hakkında yetkililer açıklamalar yapmaya devam ediyor. 

Etiketler: dolar