3 büyükler disiplin kurulunda! Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'ın PFDK ile başı dertte!

Türkiye Futbol Federasyonu 16 Ağustos 2022 tarihli PFDK sevk sürecini başlattı. Alınan kararda Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray başta olmak üzere 8 farklı takımın PFDK'ya sevki gerçekleşti. İşte detaylar…

3 büyükler disiplin kurulunda! Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'ın PFDK ile başı dertte!

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği 8 profesyonel futbol takımını PFDK'ya sevk etti. Spor Toto Süper Ligi'nin 2.haftasında kural ihlalleri nedeniyle soruşturma başlatıldı.

TAKIMLARIN SEVK SEBEBİ NEYDİ?

Federasyon tarafından yapılan açıklamada; Corendon Alanyaspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi çirkin ve kötü tezahüratından kaynaklı olarak PFDK'ya sevk etti.

Atakaş Hatayspor ise "verilen talimatlara aykırı davrandığı" için, Yakutel Kayserispor ve Kasımpaşa ise "usulsüz olarak seyirci aldığı" için, Galatasaray ve Gaziantep FK ise "saha olayları" nedeniyle kurula yollandı.

FENERBAHÇE: ÇİRKİN VE KÖTÜ TEZAHÜRAT

PFDK'ya sevki gerçekleşen takımların kural ihlali nedeni ile yaşadıkları bu durum daha da detaylandırıldı. Fenerbahçe Spor kulübü 15 Ağustos tarihinde Kasımpaşa ile oynadığı Spor Toto Süper Lig müsabakasında yapılan çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

KASIMPAŞA: USULSÜZ SEYİRCİ ALIMI

Kasımpaşa ve Fenerbahçe arasında gerçekleşen 15 Ağustos tarihli müsabakada Kasımpaşa usulsüz seyirci alınması nedeniyle pfdk'ya sevk edildi

BEŞİKTAŞ VE ALANYASPOR: ÇİRKİN VE KÖTÜ TEZAHÜRAT

3 büyükler disiplin kurulunda! Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'ın PFDK ile başı dertte! - Resim : 1

Üç büyükler arasında yerini alan Beşiktaş 14 Ağustos tarihinde Alanyaspor ile gerçekleştirdiği müsabakada çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK'ya sevki gerçekleşti. Aynı şekilde Alanyaspor'un da sevki kararı verildi.

GALATASARAY: DİSİPLİN KURALI İHLALİ

Galatasaray futbol kulübünün 13 Ağustos tarihli Giresunspor ile oynanan Spor Toto Süper Lig müsabakasında yaşanan saha olayları futbolcu disiplin maddesi gereğince PFDK'ya sevkine karar verildi.

YAKUTEL KAYSERİSPOR: USULSÜZ SEYİRCİ ALIMI

Yakutel Kayserispor kulübü ve İstanbulspor arasında gerçekleşen müsabaka sonrasında her iki takım için farklı talimatlar verildi. Yakutel Kayseri Spor kulübü için 13 Ağustos tarihinde usulsüz seyirci alınması nedeniyle PFDK'ya sevki gerçekleşti.

Rıfat Taş'ın aynı müsabaka içerisinde gösterdiği performansta talimatlara aykırı hareket etmesi ikinci bir sevk kararını ortaya çıkardı.

ATAKAŞ HATAYSPOR: TALİMATLARA VE SPORTMENLİĞE AYKIRI HAREKET

Atakaş Hatayspor kulübü Trabzonspor ile yaptığı 12 Ağustos tarihli maçta talimatlara aykırı hareket ettiği gerekçesiyle PFDK'ya sevk edildi. Aynı takım içerisinde antrenör olan Birtan Güner'in sportmenliğe aykırı hareket ettiği gerekçesiyle PFDK'ya sevkine karar verildi.