3 analizci altında durumu açıkladı! Yılsonu altın fiyatları bu rakamı zorlayacak

Altın kurunda yaşanan çalkalanmalar, ülkemizdeki milyonlarca yatırımcıyı endişelendirmeyi başarırken şimdilerde küresel çapta yapılan açıklamalar da hız kazanmış durumda. Geçtiğimiz günlerde dünyanın en iyi 3 ekonomisti olarak kabul edilen uzman kişiler, altının dolar karşısında yaşayacağı sürecin detaylı analizlerini ortaya koydular. İşte, altın yatırımı yapmak isteyen kişiler tarafından mutlaka dikkat edilmesi gereken o analizlere dair merak edilen tüm detaylar.

3 analizci altında durumu açıkladı! Yılsonu altın fiyatları bu rakamı zorlayacak

Altın fiyatları, küresel anlamda değişmeye devam ederken dolarla girdiği amansız yarış, tüm yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyordu. Küresel anlamda altın yatırımı için birçok insanın kafası karışmışken şimdilerde ünlü ekonomistler tarafından peş peşe yeni altın tahminleri yapıldı.

Dünyanın en önemli ekonomi uzmanları olarak lanse edilen James Steel, Rhona O’Connel ve Suki Cooper, şimdilerde küresel altın fiyatlarının yakın zamanda nasıl şekil alacağını gözler önüne serdiler. Ülkemizde altın yatırımı yapmak isteyenlerin bu isimler tarafından ortaya atılan analizlere mutlaka dikkat etmeleri gerekiyor. İşte, dünyanın en iyi ekonomistleri tarafından ortaya atılan son bilgilendirmelerin merak edilen tüm detayları.

Suki Cooper dördüncü çeyrekte altının düşüş yaşayabileceğini ifade etti!

Küresel ekonomik verilere dair yaptığı doğru analizlerle adından sıklıkla söz ettirmeyi başaran Suki Cooper, şimdilerde altın fiyatlarıyla ilgili tahminlerini de yineledi. 2022 yılının dördüncü çeyreğinde altın fiyatlarının düşeceğini ifade eden ünlü uzman, yeni kur farkı için rakam verdi. Enflasyonun düşmesiyle birlikte altının gerileceğini söyleyen Suki Cooper, yakın zamanda 1.750 dolarlık seviyelerin konuşulacağını bildirdi.

3 analizci altında durumu açıkladı! Yılsonu altın fiyatları bu rakamı zorlayacak - Resim : 1

James Steel düşüş trendinin devam edeceğini açıkladı!

Şirketiyle birlikte altın fiyatlarına dair çarpıcı açıklamalarda bulunan James Steel, ‘’FED tarafından devam eden baskılar ve gücünü arttıran dolar kuru, altının üstesinden gelmekte zorlanacağı bir süreci başlatabilir.’’ ifadelerini kullanarak yeni seviyenin 1.800 doların da altına düşebileceğini ifade etti.

3 analizci altında durumu açıkladı! Yılsonu altın fiyatları bu rakamı zorlayacak - Resim : 2

Rhona O’Connel altında umut veren bir tablo ortaya koydu!

Suki Cooper ve James Steel’in aksine altın kuru için daha umutlu bir bilanço ortaya koyan Rhona O’Connel, ‘’Çin’de yer alan kısıtlamalar, son gelişmelerle birlikte iyice azaltıldı. Bu durum, serbest kalmayı bekleyen çok sayıda talebi de ortaya koyuyor. Bana göre altının 1.800 doların altına düşmesi bir sürpriz olur. Altının 2.000 doların üzerine çıkması zor olsa da uzun vadeli bir düşüş beklemediğimi söyleyebilirim.’’ açıklamalarında bulundu.

3 analizci altında durumu açıkladı! Yılsonu altın fiyatları bu rakamı zorlayacak - Resim : 3

Etiketler: altın, analiz, ekonomi