2.El Araç Alım Satımında Yeni Dönem: Ziraat Bankası Resmen Açıkladı!

Ziraat Bankası ikinci el motorlu taşıt alım-satım işlemlerini hem güvenli hem de sağlam bir altyapı ile sunuyor. Güvenli ödeme sistemini kullanarak internet üzerinden araç alım-satım işlemleri kolay bir şekilde sağlanıyor. Güvenli ödeme sisteminin işleyişi sunulan faydadan kimlerin yararlanabileceği alım-satım işleminin nasıl gerçekleştiği detayları ile haberimizde yer alıyor.

2.El Araç Alım Satımında Yeni Dönem: Ziraat Bankası Resmen Açıkladı!

Ziraat Bankasından araç sahiplerine özel sunulan bu fırsat hızlı, kolay ve güvenilir araç alış-satış sürecine başlatıyor. Geleneksel sistemlerden farklı olarak ilk kez bir bankanın müşterilerine özel sunmuş olduğu faydadan yararlanabilmek için satıcı ve alıcı kaydınızın tamamlanmış olması gerekiyor.

 ZİRAAT BANKASI ONLİNE ARAÇ ALIM-SATIMI NEDİR?

Başvuru sürecinde satıcı kaydının yapılabilmesi için ruhsat sahibinin yetkili bir şubeye başvuru yaparak satış kaydını tamamlaması gereklidir. Satış sürecinde satıcı ve alıcıya yönelik işlemin referansı kayıtlı bulunan cep telefonu numarasına sms yoluyla gönderilir. Alıcı kaydının oluşturulması için yetkili herhangi bir şubeye geçiş yapılarak alış kaydı oluşturulmalıdır. Satıcı ve alıcı arasındaki aracın bedeli güvenilir şekilde devir tescil işlemleri tamamlanır ve notere gitmeye gerek kalmadan sms ile sonuç kişiyi iletilir.

 ZİRAAT BANKASI ONLİNE ARAÇ ALIM-SATIMI İŞLEM DETAYLARI

2.El Araç Alım Satımında Yeni Dönem: Ziraat Bankası Resmen Açıkladı! - Resim : 1

Hem alıcı hem de satıcı için uygulanacak işlemlerin hizmet bedeli bulunur. Banka her işlem karşılığında 20 TL ücret talep eder. Bu tutarın 10 TL'si işlem katılım payı olarak noter birliğine aktarılmaktadır. Alıcı ve satıcı için işlemlerin talep edilebilmesi ve kesintisiz sürdürülebilmesi için Ziraat Mobil uygulama ya da internet bankacılığı üzerinden 7/24 talep edilebilir. Süreçte Ziraat Bankası tüm hakları korur. Noterde araç satış sözleşmesinin makbuzunun kesilmesi ve aracın kişi adına tescil edilmesinden önce hem alıcı hem de satıcı için işlem iptali söz konusu olabilir. Bunun dışında iptal edilmese dahi işlem başvuru yapılan günü takip eden iş gününün mesai saati sonuna denk geliyorsa noterlik tarafından tescil işlemi gerçekleşmeyebilir. Böyle bir durumda yapılan başvurunun geçerliliği de kaybedilir.

 ZİRAAT BANKASI ONLİNE ARAÇ ALIM-SATIMI NASIL YAPILIR?

Ziraat Bankası Mobil uygulama ya da internet şubesi üzerinden araç alım ve satım işlemi yapabilmek için iki aşamalı sürecin tamamlanması gereklidir. Alıcı kaydı oluşturulduktan sonra satıcının ve alıcının aracın bedelinin güvende olduğu ve devir teslim işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerektiğine yönelik bir bilgilendirici sms iletilir. Kişinin notere gitmesi gerektiği ifade edilir. Bunun için izlenmesi gereken adımlar şunlardır:

Satıcı kaydının yapılabilmesi için;

  • Sisteme giriş yapılır.

  • “Ödemeler” alanına gelinir.

  • “İkinci el araç ve satış” menüsüne gelinir.

  • “Satıcı işlem” menüsüne geçilir.

  • Aracın “Plakası ve Satış tutarı” girilir.

  • Alıcının “cep telefonu numarası” ve “hesap seçimi” yapılır.

 Alıcı kaydının yapılabilmesi için;

  • Sisteme giriş yapılır.

  • “Ödemeler” kategorisine gelinir.

  • “İkinci el araç ve satış” menüsüne gelinir.

  • “Alıcı işlemleri” menüsüne geçiş yapılır.

  • Cep telefonuna gönderilen “Referans numarası” ile işlem detayları görüntülenebilir.

  • “Hesap seçimi” yapılır ve alıcı kaydı oluşturulur.