2024 asgari ücret için Mehmet Şimşek'ten sürpriz ayar! İki yıllık gelenek bozulacak ve...

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücretteki gelişmeler, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in planlarına odaklanıyor. Alınan bilgilere göre, 2024 yılında asgari ücrete tek seferde bir zam yapılması düşünülüyor!

2024 asgari ücret için Mehmet Şimşek'ten sürpriz ayar! İki yıllık gelenek bozulacak ve...

Asgari ücret, bir işverenin bir işçiye aylık olarak ödemesi gereken en düşük ücrettir. Asgari ücret, çalışanların geçimini sağlamalarına ve temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yöneliktir. Asgari ücret zammı, çalışanlar için önemli bir gelir artışı anlamına gelir. Asgari ücrete zam yılda bir defa yapılıyordu. Ancak korona salgını nedeniyle vatandaşların alım gücünü artırmak için asgari ücret temmuz ayında da zamlanmakta. Peki, 2024 yılında asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Asgari ücret ne zaman belli olacak? Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? İşte 2024 asgari ücret zammı hakkında son bilgiler.

Yıl sonuna yaklaşırken, asgari ücret zammı da gündemin sıcak konularından biri haline geldi. 2024 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı ve ne zaman belirleneceği merak ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, asgari ücrete iki yıldır uygulanan ara zammı kaldırabileceği iddia ediliyor.

2024 asgari ücret için Mehmet Şimşek'ten sürpriz ayar! İki yıllık gelenek bozulacak ve... - Resim : 1

TEMMUZ'DA ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM VAR MI YOK MU?

CNN Türk’te yayınlanan programda konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı (SGK) Özgür Kaya, asgari ücrete 2 senedir yapılan ara zammın bu sene yapılmayabileceğini söyledi.

SGK Uzmanı Özgür Kaya, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2024 yılında asgari ücrete tek seferlik bir zam planladığını ifade etti.

SGK Uzmanı Kaya şunları kaydetti:

"Yıl sonunda altı aylık enflasyona baktığımızda yüzde 38 - yüzde 40 arasında bir rakam göreceğiz. Hükümetin açıkladığı refah payını da eklediğimizde 2024 yılında asgari ücrete yapılacak zam oranını tahmin edebiliyoruz.

Tavan ücret olabilir. Asgari ücretin 17 bin TL - 18 bin TL civarında olacağını düşünebiliriz.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayında bir araya gelecek ve Ocak 2024 asgari ücretini belirleyecek.

“TEK ZAM”

Asgari ücretle ilgili vergi konusu da gündemde değil. Damga ve gelir vergisi kaldırıldı.

Hazine ve Maliye yönetimine baktığımızda 2024 yılında asgari ücrete iki sefer değil tek sefer zam yapılacağını anlıyoruz. Açıklamalar bu yönde."