2023 yılı Vergi Affı kapıda! Vergi affı ile hayatımızda neler değişecek! Af ne zaman çıkacak?

2023 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru gidilen süreçte Vergi affına yönelik beklenti oluştu. Yeni bir af yasası düzenlenecek mi? Vergi affı yasasına yönelik oluşan beklenti uzman görüşleri ile detayları ile haberimizde…

2023 yılı Vergi Affı kapıda! Vergi affı ile hayatımızda neler değişecek! Af ne zaman çıkacak?

Vergi affına yönelik oluşan beklenti geçmişte yapılmış olan tarihi güncellemeyi merak ettirdi. Son olarak 9 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe giren bu yasal süreç KHK kapsamında bu yılda gerçekleşmesi bekleniyor. Vergi affının önümüzdeki yılın Nisan ayına kadar yeniden mecliste düzenlenmesi bekleniyor. Nisan ayından sonra yapılacak seçim nedeniyle bu tarihten sonra gerçekleşmesi pekte mümkün gözükmüyor.

Vergi affına yönelik oluşan bu beklenti KYK borç faizlerinin silinmesi gibi düzenlemelerin ardından oluştu. Borç affı bankaların kredi sicil affı 2.000 TL'ye kadar olan haciz işlemlerinde devletin karşılama desteği gibi farklı düzenlemeler bu süreci tetikledi.

VERGİ AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK? NELERİ KAPSAYACAK?

Vergi affı düzenlemesine yönelik henüz bir bilgi paylaşımı yapılmadı. Konu üzerine meclisten geçecek bir karar gözükmüyor. Buna yönelik önümüzdeki haftalarda yeni bir duyuru yapılması bekleniyor.

Olası bir vergi affı gündeme gelir ve böyle bir ortam oluşursa en çok merak edilen konu ise yasal olarak neleri kapsayacağı oluyor. Yeni yıl ile beraber yeni vergi affının oluşması, sigorta prim borcu, trafik cezası, gümrük cezaları, kaçak köprü geçişleri, belediyelere olan borçlar ve idari para cezalarının yapılandırılma sürecini başlatacaktır.

BU YIL VERGİ AFFI BEKLENMELİ Mİ?

2023 yılı Vergi Affı kapıda! Vergi affı ile hayatımızda neler değişecek! Af ne zaman çıkacak? - Resim : 1

Her ne kadar yeni yıl ile beraber hayatımıza dahil olmasını beklenen vergi affının olası şekilde bu yıl gerçekleşmesi düşünülürse Aralık ayında beyan verilmesinin mümkün olması bekleniyor. Bu hesaplamaya göre 15 Şubat 2022 süreci sonrasını kapsayabilecek bir düzenleme yapılma ihtimali ön plana çıkıyor.

SON VERGİ AFFI NE ZAMANDI?

Eğer vergi affı yasalaşırsa geçtiğimiz yıl olduğu gibi Resmi Gazetede yayınlandıktan sonra ancak yürürlüğe girer. Son olarak 2021 yılının Haziran ayında başlatılan vergi affı bu sürenin uzatılması ile Eylül ayı sonuna kadar sarkıtılmıştı. Bu yıl beklendiği gibi olmadı. Kasım ayının tamamlanmasını az bir süre kalan önümüzdeki yıl için umutlar oluştu. Seçim nedeniyle 2023 yılında oluşabilecek herhangi bir vergi affının Haziran ayında olması öngörülmüyor. Aynı sürece denk gelmesini önleyebilmek için bu zamanlamanın Nisan ya da Mayıs ayına çekilmesi öngörülüyor.

Etiketler: 2023, vergi affı