2023 Yılı Çalışma Programı'nda milyonları ilgilendiren önemli detay! Bireysel emeklilik sisteminden kredi çekilebilecek!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan 2023 Yılı Çalışma Programı kapsamında milyonları ilgilendiren önemli mali detaylar ortaya çıktı. İşte vatandaşlara destek sağlayacak yeni programın ayrıntıları…

2023 Yılı Çalışma Programı'nda milyonları ilgilendiren önemli detay! Bireysel emeklilik sisteminden kredi çekilebilecek!

2021 yılının eylül ayında döviz kurlarında ve altın fiyatlarında gözlenen yukarı yönlü hareketler, Merkez Bankası tarafından doğrudan yapılan tüm piyasa müdahalelerine rağmen aralık ayının ortasında rekor seviyelerin kayda geçmesine sebep oldu. O dönem içerisinde para piyasalarının ve altın piyasasının ani değişimleri sebebi ile bir anda zamlanan hizmetler ve hizmet ürünleri, vatandaşları şaşkına çevirdi.

Aralık ayının ortasında açıklanan yeni ekonomik model kararının etkisi ile senenin tamamlanmasına günler kala sert gerileyen döviz kurları ile altın fiyatları yapılmış olan zamların geri alınacağı konusunda vatandaşları umutlandırırken ocak ayına girilmesi ile birlikte tekrar başlayan dalgalı hareketler, zamlı fiyatların üzerine yeni zamların eklenmesine sebep oldu. Bu olumsuz gidişat Rusya- Ukrayna savaşı ve FED faiz artırımı kararları ile daha da işinden çıkılması güç bir hale dönüşürken vatandaşların geçim dertleri iyice artmaya başladı.

Ekonomi piyasalarında ve diğer alanlarda gözlenen olumsuz gelişmelere karşı vatandaşları koruma altına almak adına enflasyon üzeri maaş iyileştirmeleri yapan hatta bu sene tarihte ilk kez asgari ücrete ara zam kararı veren hükümet yetkilileri, 2023 yılı konusunda endişeli olan vatandaşlar için yeni Çalışma Programı’nı da açıkladı.

Enflasyon ile mücadele kapsamında hem üreticilerin hem de tüketicilerin yanlarında yer almaya devam edileceğini açıklayan hükümet yetkilileri, 2023 Yılı Çalışma Programı kapsamında birtakım yeniliklere de adım atılacağına dikkat çekti.

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ’NDE YENİLİK!

2023 Yılı Çalışma Programı'nda milyonları ilgilendiren önemli detay! Bireysel emeklilik sisteminden kredi çekilebilecek! - Resim : 1

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emeklilik hizmetlerine bir alternatif olarak geliştirilmiş olan ve emeklilik hayallerinin gerçekleştirilmesini sağlarken bir yandan da birikim yapılmasına aracılık eden bireysel emeklilik sisteminin, yeni dönemde bir yeniliğe tabi tutulacağı bildirildi.

Açıklanan 2023 Yılı Çalışma Programı’nda yer alan bilgiye göre sistemden para çekmek isteyen ancak mevcut şartlara çerçevesinde bu isteğini gerçekleştirmek için sistemden ayrılmak zorunda kalan tüketicilerin, yeni dönemde sistemden kopmadan kredi çekebilecekleri öğrenildi.

TOPLU SÖZLEŞME DETAYI!

2023 Yılı Çalışma Programı’nda ocak ayı maaş zamları için geri sayıma devam eden emekliler ve memurlar için de önemli bir detay yer aldı. Söz konusu detaya göre emekli ve memur aylıklarına toplu sözleşmeden kaynaklı olarak ocak ayında yüzde 8, temmuz ayında ise yüzde 6 oranında ek ödeme yapılacağı bilgisi kaydedildi.