2023-2024 1. sınıflar ne zaman başlayacak? 1. sınıf uyum günleri ne zaman, MEB duyurdu!

Milyonlarca öğrenci ve özel okullar dahil 2 milyona yakın öğretmen de yeni eğitim öğretim yılına hazırlanıyor. Öğretmenlerin ve öğrencilerin buluşacağı ana yani okulların açılarak ders başı yapılmasına sayılı günler kaldı. 

2023-2024 1. sınıflar ne zaman başlayacak? 1. sınıf uyum günleri ne zaman, MEB duyurdu!

Okullar ne zaman açılacak sorusu ağustos ayının sonlarına gelirken merak konusu oldu. Okullar MEB takvimine göre 11 Eylül Pazartesi başlayacak. Fakat uyum günleri kapsamında 1. sınıflar, ana sınıfları ve lise 1. sınıflar 4 gün erken başlayacaklar. Peki 1. sınıf uyum günleri ne zaman?

Öğretmenlerin ve öğrencilerin okula başlamasına yönelik tarihlere ilişkin meb kararında yer alan takvim dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan duyuruya göre o öğrenciler için okullar erken açılacak. İşte detaylar...

UYUM EĞİTİMİ 4-8 EYLÜL'DE

MEB, yeni eğitim öğretim yılına ait çalışma takvimini duyurdu. Buna göre, normal eğitim öğretim faaliyetleri önümüzdeki dönem 11 Eylül’de başlayacak. Ancak okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 4-8 Eylül tarihleri arasında 5 gün süreyle günde 3 ders olmak üzere uyum eğitimi yapılacak. Böylelikle bu öğrenciler için dönem erken başlamış olacak.

ÖĞRETMENLER 4 EYLÜL'DE MESLEKİ ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAK

2023-2024 eğitim öğretim yılına ait MEB çalışma takvimine göre öğretmenlerin mesleki çalışmaları, yeni eğitim öğretim yılında 4 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Öğretmenler bu tarihten itibaren okullarında hazırlık yapacak ve yeni döneme hazır hale gelecek.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ BİRİNCİ DÖNEMİ 19 OCAK'TA SONA ERECEK

Eğitim öğretim yılının birinci dönemi ise 11 Eylül Pazartesi başlayıp 19 Ocak Cuma sona erecek. Birinci dönem ara tatili, 13 Kasım Pazartesi başlayacak ve 17 Kasım Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili ise 22 Ocak Pazartesi başlayıp 2 Şubat Cuma tamamlanacak.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ İLLERDE PROGRAM NASIL UYGULANACAK

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen tarihin en şiddetli depremi sebebiyle afet bölgesi illeri olarak belirlenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki resmî ve özel okullarda 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine yönelik öğrenme kayıplarının giderilmesi amacıyla bakanlıkça hazırlanacak program, 11 Eylül ile 6 Ekim arasında eğitim öğretim faaliyetleri ile birlikte uygulanacak.

İKİNCİ DÖNEM 5 ŞUBAT'TA BAŞLAYACAK

Eğitim öğretim yılının ikinci dönemi ise 5 Şubat Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan Pazartesi ile 12 Nisan Cuma tarihleri arasında yapılacak. Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9. sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme, yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla gerekli rehberlik çalışmaları yapılacak.

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9 EYLÜL
Takvime göre, 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül’de başlayacak. Bu tarihten itibaren yeni bir eğitim öğretim yılına daha merhaba diyecek olan öğrenciler ve öğretmenler için yeni heyecanlar ve umutlar başlayacak.

Etiketler: okul, MEB