2022 yılının en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu! İslam Memiş yine yanılmadı! 1 yılda tam yüzde 41 kazanç getirdi

İslam Memiş, 2022 yılının sonu gelirken, bu senenin en çok kazandıran yatırım araçlarını açıkladı. Daha önce yatırım yapılmasını tavsiye eden aracın en çok kazandığını belirten Memiş, kazanç oranlarını da duyurdu.

2022 yılının en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu! İslam Memiş yine yanılmadı! 1 yılda tam yüzde 41 kazanç getirdi

Son zamanlarda yatırımcıların sık sık hüsrana uğradığı yatırım araçları, özellikle de artan enflasyonun getirdiği enflasyonist baskı nedeniyle oldukça zor günler geçirdi. Merkez bankalarının arka arkaya aldığı faiz artırımı kararları nedeniyle baskı altında olan emtia ve diğer borsalar, her senekinden daha az hareketlilik sergiledi. Sene sonu gelirken tüm bu baskılara rağmen kazandıran yatırım araçları Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından açıklandı.

Yeni yıl öncesinde kazançlarını görmek ve yeni yılda yatırımlarına bir kez daha yön vermek adına hangi yatırım aracının ne kadar kazandırdığını bilmek isteyen vatandaşlar, yönünü bir kez daha yatırım uzmanlarına döndü. Bu nedenle kamuoyunun yakından takip ettiği uzmanlardan biri olan İslam Memiş, bu senenin kazanç getiren yatırım araçlarına dair verileri çoktan çıkardı. Bugün Haber Para’ya bağlanan İslam Memiş, konuya ilişkin detaylı bir açıklama gerçekleştirdi.

İSLAM MEMİŞ, 2022 YILINDA ALTININ GETİRİSİNİ YORUMLADI

2022 yılının en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu! İslam Memiş yine yanılmadı! 1 yılda tam yüzde 41 kazanç getirdi - Resim : 1

Yeniden yükselişe geçen altın ve altın ürünleri borsalarında bugün aşağı yönlü hareketlilik olsa da gram altın seviyesini 1.080 TL’ye sabitledi. Şimdilerde 1.083 TL civarından işlem gören gram altına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan İslam Memiş, şu ifadeleri kullandı:

“Altın ve gümüş bu sene yatırımcısına kazanç getirdi. Gram altın TL fiyatı şu an 1.081-1.083 seviyesinde, yıla 775 lira seviyesinde başlayan gram altın yine yatırımcısına gramında 310 lira kazandırdı. Gram altın bu kadar baskılanmaya rağmen ciddi bir getiri sağladı.”

2022 YILININ EN ÇOK KAZANDIRAN YATIRIM ARACI GÜMÜŞ

Açıklamalarının devamında 2022 yılının en çok kazanç getiren yatırım aracına ilişkin bilgi veren İslam Memiş, altın ve gümüşün karşılaştırmasını yaptı. Altının yüzde 40; gümüşün ise yüzde 41 kazanç getirdiğine dikkat çeken İslam Memiş, şu açıklamalar ile kendisini takip eden yatırımcılara şu ifadeler ile seslendi:

“Gümüşün gram fiyatı 9,92 seviyesinden yıla başladı, şu anda 14 lira seviyesinden satılıyor. Gümüşün gram fiyatının altından daha fazla bir getirisi oldu. Yani yüzde 40 civarında altın kazandırırken, yüzde 41 civarında gümüş kazandırdı. 100 bin liralık altın alan bugün 140 bin lira yaptı parasını, 100 bin liralık gümüş alan da 141 bin lira yaptı parasını. Yani rakamlar ortada. Yine bu yıl emtia fiyatlarının bu kadar baskılanmasına rağmen yatırımcısı kazançlı çıktı.'”

Etiketler: İslam memiş, gümüş