2022-2023 MEB temizlik personeli alımı yapılacak! TYP başvurusu ne zaman başlıyor? Başvuru şartları nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığında yeni eğitim ve öğretim yılında görevlendirilmek üzere temizlik personeli başvuruları alınmaya başlıyor. Toplum Yararına Programı kapsamında başlatılacak olan personel alımı için başvurular ne zaman yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar…

2022-2023 MEB temizlik personeli alımı yapılacak! TYP başvurusu ne zaman başlıyor? Başvuru şartları nelerdir?

İŞKUR tarafından 2022-2023 eğitim öğretim yılında Milli Eğitimin ihtiyaç duyduğu temizlik işçisi personel alımı için başvuru tarihleri netleşiyor. Geçtiğimiz yıl 13.000 personel alımı yapılmıştır. Toplum Yararına Programı kapsamında bu yıl da yeniden personel alımı yapılacak. İŞKUR bu yıl için alınacak personel sayısını ve başvuru tarihlerini açıkladı.

TYP PERSONEL BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

İŞKUR Toplum Yararına Programı başvurusu için bu yıl 20.000 güvenlik görevlisi ve temizlikçi alımı yapılacak. İŞKUR tarafından alımı yapılacak olan personel başvurusu için Eylül ayı hedef gösterildi. Eylül ayına giriş yapıldığı andan itibaren başvurular TYP kapsamında İŞKUR tarafından alınmaya başlanacak.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

TYP personel başvurusu için Koruma ve Güvenlik Görevlisi olarak başvurmak isteyenlerin belirli şartları taşıması gerekiyor. Özellikle kişinin 18 yaşından büyük ve 40 yaşından küçük olması aranan ilk şarttır. Aranan diğer şartlar ise şunlardır:

  • Görevini yapmaya engel olacak herhangi bir fiziksel ya da zihinsel engeli bulunmaması
  • En az lise mezunu olması
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından problemsiz bir şekilde geçmiş olması
  • Güvenlik görevlisi olarak bulunmasına engel olacak silahlı görevde bulunmasına mani olacak bir durum söz konusu olmaması
  • Eski hükümlü olmaması

TEMİZLİK PERSONELİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

2022-2023 MEB temizlik personeli alımı yapılacak! TYP başvurusu ne zaman başlıyor? Başvuru şartları nelerdir? - Resim : 1

İŞKUR tarafından alımı yapılacak olan temizlik görevlisi başvurusu için yerine getirilmesi gereken bazı şartlar bulunuyor. Kişinin -erkek aday olarak başvuracaksa- askerlik görevini tamamlamış olması aranan ilk şarttır. Aranan diğer şartlar ise şunlardır:

  • TC vatandaşı olması
  • Daha önceden hükümlü olmaması
  • Görevini yapmaya engel olacak fiziksel ya da zihinsel bir engeli bulunmaması
  • Herhangi bir şekilde farklı bir kurumdan emeklilik aylığı ya da malullük aylığı almıyor olması
  • Vardiyalı olarak çalışma sistemine ayak uydurabilecek olmasıdır.

 İLANA NASIL BAŞVURULUR?

Belirlenen şartları karşılayan adaylar Eylül ayı itibariyle İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden online başvuru yapabilir. Elektronik ortamda yapılacak başvurular dikkate alınacaktır. Online başvuru ekranına ulaşmak isteyenler esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden TYP arama işlemleri ekranını kullanabilir.

Etiketler: meb, personel alımı