20 dakikada iki litre su içen 2 çocuk annesi kadın hayatını kaybetti

Ailesine tok hissetmek için yeterince su içemiyormuş gibi hissettiğini söyleyen Indiana'lı iki çocuklu bir anne, çok hızlı çok fazla su içmenin nadir bir sonucu olan su zehirlenmesinden bayıldı ve öldü.

20 dakikada iki litre su içen 2 çocuk annesi kadın hayatını kaybetti

35 yaşındaki Ashley Summers, 4 Temmuz hafta sonu boyunca kocası ve iki genç kızıyla birlikte Lake Freeman'da ciddi şekilde susuz kalmaya başladığında.

Kardeşi Devon Miller, WRTV'ye “Birisi 20 dakikada dört şişe su içtiğini söyledi” dedi. "Demek istediğim, ortalama bir su şişesi 16 ons, yani 20 dakikada içtiği 64 ons. Bu yarım galon. Bütün bir gün boyunca içmen gereken şey bu.”

Aile gezisinin son gününde anne yeterince su içemiyormuş gibi hissetmeye başladı.

Ailesi, Summers'ın baş dönmesi ve inatçı bir baş ağrısından şikayet ettiğini söyledi.

Ashley Summers, kendini kötü hissetmeye başladığında kocası ve iki kızıyla birlikte göldeydi.

20 dakikada iki litre su içen 2 çocuk annesi kadın hayatını kaybetti - Resim : 1

"Kız kardeşim Holly beni aradı ve tam bir enkaz gibiydi. 'Ashley hastanede' gibiydi. Beyninde şişlik var, buna neyin sebep olduğunu bilmiyorlar, onu düşürmek için ne yapabileceklerini bilmiyorlar ve iyi görünmüyor'” dedi Miller.

Geziden döndükten sonra Summers, IU Health Arnett Hastanesine götürülmeden önce garajında ​​bayıldı .

Bilincini asla geri kazanamadı ve doktorlar ailesine su zehirlenmesinden öldüğünü söylediler.

Yaz garajda bayıldı ve hastaneye kaldırıldı.

20 dakikada iki litre su içen 2 çocuk annesi kadın hayatını kaybetti - Resim : 2

“Hepimiz için bir şok oldu. Su toksisitesi hakkında ilk konuşmaya başladıklarında. Sanki bu bir şey miydi? Miller hatırladı.

Su zehirlenmesi veya su zehirlenmesi olarak da bilinen su zehirlenmesi, kısa sürede çok fazla su tüketildiğinde veya   altta yatan sağlık koşulları nedeniyle böbrekler çok fazla su tuttuğunda ortaya çıkar.

Su toksisitesinin belirtileri, genel olarak iyi hissetmemenin yanı sıra kas krampları, ağrı, mide bulantısı ve baş ağrılarını içerir.

Hastanede toksikolog olan Dr. Blake Froberg, outlet'e yaptığı açıklamada, nadir görülen ölüm nedeninin yaz aylarında veya birisinin dışarıda çalışması veya sık sık egzersiz yapması durumunda ortaya çıkma olasılığının daha yüksek olduğunu söyledi.

Etiketler: ABD