14 Eylül 2023 Reyting sonuçları açıklandı: Dilek Taşı, Masterchef Türkiye All Star ve Aldatmak öne çıktı! Zirveye bakın kim kaptı

14 Eylül 2023 Çarşamba akşamı televizyon ekranlarında reyting yarışı kızıştı. Kanal D’nin yeni dizisi Dilek Taşı, TV8’in sevilen yarışması Masterchef Türkiye All Star ve Atv’nin dram dizisi Aldatmak, gecenin en çok izlenen programları oldu. Dilek Taşı, totalde %9.23 izlenme oranıyla birinci sırada yer alırken, Masterchef Türkiye All Star %8.97 ile ikinci, Aldatmak ise %8.63 ile üçüncü oldu.

14 Eylül 2023 Reyting sonuçları açıklandı: Dilek Taşı, Masterchef Türkiye All Star ve Aldatmak öne çıktı! Zirveye bakın kim kaptı

14 Eylül 2023 reyting sonuçları belli oldu. Kanal D’nin yeni dizisi Dilek Taşı, TV8’in sevilen yarışması Masterchef Türkiye All Star ve Atv’nin dram dizisi Aldatmak gecenin en çok izlenen programları arasında yer aldı.

DİLEK TAŞI TOTAL’DE BİRİNCİ SIRADA

Kanal D’nin yeni dizisi Dilek Taşı, ikinci bölümüyle izleyicileri ekran başına kilitledi. Başrollerinde Özge Özpirinçci, Buğra Gülsoy, Leyla Lydia Tuğutlu ve Cem Davran’ın yer aldığı dizide, bir dilek taşının hayatlarına girmesiyle değişen dört kadının hikayesi anlatılıyor. Dizinin ikinci bölümü, Total’de 7.01 reyting ve 16.95 izlenme payı alarak birinci sırada yer aldı1.

MASTERCHEF TÜRKİYE ALL STAR AB’DE ZİRVEYİ KAPTI

TV8’in sevilen yarışması Masterchef Türkiye All Star, yeni sezonuyla izleyicileri heyecanlandırmaya devam ediyor. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu’nun jüri koltuğunda oturduğu yarışmada, geçmiş sezonlardan tanıdığımız yarışmacılar bir kez daha şeflik mücadelesi veriyor. Yarışmanın son bölümü, AB’de 6.83 reyting ve 18.07 izlenme payı alarak birinci sırada yer aldı2.

ALDATMAK İZLEYİCİLERİ AĞLATTI

Atv’nin dram dizisi Aldatmak, yeni sezonun ikinci bölümüyle ekrana geldi. Başrollerinde Burcu Biricik, Cansel Elçin, İlhan Şen ve Aslıhan Malbora’nın yer aldığı dizide, bir kadının aldatılma sonrası yaşadığı travma ve intikam planı konu ediliyor. Dizinin ikinci bölümü, hem Total’de hem de AB’de üçüncü sırada yer alarak başarısını sürdürdü3.

REYTİNG SONUÇLARI NASIL ÖLÇÜLÜYOR?

Reyting sonuçları, televizyon izleyicilerinin tercihlerini belirlemek için kullanılan bir ölçüm yöntemidir. Reyting sonuçları, Türkiye’de TİAK (Televizyon İzleme Araştırması Kurulu) tarafından belirlenen kriterlere göre ölçülür. Reyting sonuçları, Total, AB ve ABC1 olmak üzere üç farklı kategoride açıklanır. Total kategorisi, tüm izleyici gruplarını kapsar. AB kategorisi, eğitim düzeyi yüksek ve geliri orta-üst düzey olan izleyici grubunu ifade eder. ABC1 kategorisi ise geliri yüksek olan izleyici grubunu temsil eder.