13 Ağustos 2022 gram altın kaç TL? Çeyrek altında son durum ne? Ons altın yükseldi mi?

Yüksek seviyelere ulaşarak gündelik hayatın da giderek pahalılaşmasına sebep olan altın fiyatları, arama motorlarında sıklık ile sorgulanmaya devam ediliyor. Tüketiciler, hali hazırda altına yatırım yapmış olanlar ve altına yatırım yapmayı düşünenler, altın fiyatlarının yükselip yükselmediğini merak ediyorlar. İşte hafta sonunun ilk gününde güncel altın fiyatları…

13 Ağustos 2022 gram altın kaç TL? Çeyrek altında son durum ne? Ons altın yükseldi mi?

Geçtiğimiz senenin eylül ayı itibari ile yükseliş trendine giren dolar kuru, Merkez Bankası’nı da harekete geçirmiş ve TL’nin değer kaybetmesini önlemek isteyen Merkez Bankası faiz indirimi ile piyasalara direkt olarak müdahale etmişti. Kasım ayının sonuna kadar dolar kurunun yükselişi sürerek müdahale etmeye devam eden Merkez Bankası, tüm girişimlerine rağmen dolar kurunun rekor seviyelere ulaşmasını engelleyememişti.

Aralık ayının ortasına gelindiğinde 18 TL seviyesine kadar yükselen dolar kuru, beraberinde euro kurunun 20 TL’ye, sterlin kurunun 23 TL’ye ve gram altının bin 82 TL’ye kadar yükselmesine sebep olmuştu.

Gram altının yükselişinden direkt olarak etkilenen diğer altın fiyatları, bir anda rekor seviyeler kaydederek piyasaların karışmasına yol açtı. Merkez Bankası’nın yetersiz kalması üzerine devreye giren devlet yetkilileri yeni ekonomik modeli açıklayarak altın fiyatlarının hızlı bir şekilde gerilemesini sağladı. Ekonomi piyasalarının gidişatı adına herkesi sevindiren bu durum, ocak ayına girilmesi ile birlikte yerini yine olumsuz düşüncelere bıraktı.

Yeni yıl ile birlikte ortaya çıkan FED baskıları ve resmen ilan edilen Rusya- Ukrayna savaşı, altın fiyatlarının yeniden yükselmesine sebep oldu. Son günlerde 1.030 TL’nin üzerinden işlem gören altın fiyatları, yeni günde de sıklık ile sorgulanan konu başlıklarından birisi oldu.

GRAM ALTIN FİYATLARI 13 AĞUSTOS CUMARTESİ

13 Ağustos 2022 gram altın kaç TL? Çeyrek altında son durum ne? Ons altın yükseldi mi? - Resim : 1

13 Ağustos Cumartesi günü saat 08:35 itibari ile güncel gram altın fiyatları şu şekilde:

  • Gram altın alış: 1.038,51 TL

  • Gram altın satış: 1.038,94 TL

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI 13 AĞUSTOS CUMARTESİ

13 Ağustos Cumartesi günü saat 08:36 itibari ile güncel gram altın fiyatları şu şekilde:

  • Çeyrek altın alış: 1.699 TL

  • Çeyrek altın satış: 1.719 TL

ONS ALTIN FİYATLARI 13 AĞUSTOS CUMARTESİ

13 Ağustos Cumartesi günü saat 08:36 itibari ile güncel gram altın fiyatları şu şekilde:

  • Ons altın alış: 1.801,92 dolar

  • Ons altın satış: 1.802,82 dolar