10 Kasım Perşembe resmi tatil mi okullar bankalar hastaneler PTT kargolar açık mı, çalışıyor mu?

Bu sene Atatürk'ün vefatının 84. anma günü nedeni ile 10 Kasım'da pek çok tören düzenlenecek. Törenler nedeni ile 10 Kasım resmi tatil mi, 10 Kasım Perşembe günü okullar açık mı, hastaneler bankalar çalışıyor mu sorusu gündeme geldi.

10 Kasım Perşembe resmi tatil mi okullar bankalar hastaneler PTT kargolar açık mı, çalışıyor mu?

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü için vatandaşlar düzenlenecek programları araştırmaya başlarken bir kere daha "10 Kasım resmi tatil mi?" sorusu gündeme geldi. Bu sene Cumhuriyetin kurucusu ulu önder Atatürk'ün ölümünün 84. yıldönümü tüm yurt genelinde düzenlenen törenler ile anılacak. 

Anma törenlerine pek çok kişi katılma planları yaparken bu programlar nedeni ile tatil konusu da araştırılmaya başlandı. Peki, 10 Kasım 2022 resmi tatil mi, 10 Kasım Perşembe günü okullar tatil mi, 10 Kasım'da bankalar açık mı, çalışıyor mu? İşte merak edilen soruların yanıtları... 

10 KASIM 2022 PERŞEMBE GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ?

Türkiye'nin resmi tatil günleri milli bayramlar ve dini bayramlar olarak belirlenmiş olup her sene söz konusu tatil günleri yılbaşı öncesi açıklanan takvim ile belirlenmektedir. Bu günlerin dışında kalan günlerde ise sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yetkisini kullanması durumunda idari izin ilan edilerek tatil olarak uygulanır. 10 Kasım Atatürk'ü anma günü bu nedenle resmi tatil günleri arasında yer almamakta olup o gün içerisinde sadece anma programları yapılır. 10 Kasım 2022 Perşembe günü resmi tatil günü değildir. 

 10 Kasım Perşembe resmi tatil mi okullar bankalar hastaneler PTT kargolar açık mı, çalışıyor mu? - Resim : 1

10 KASIM 2022 PERŞEMBE GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ, AÇIK MI?

10 Kasım'da tüm okullarda Atatürk'ü anma günü nedeniyle anma programları düzenlenecek olup bu programların öncesi ve sonrasında normal ders işleyiş programları uygulanmaya devam edecektir. 

10 KASIM'DA BANKALAR, PTT, POSTANE, KARGOLAR AÇIK MI, ÇALIŞIYOR MU?

Evet resmi tatil günü olmadığı için tüm banka şubeleri ve PTT kargo şubeleri ve eczaneler, hastaneler açık olacak. 

Etiketler: 10 kasım