1 milyonuncu Fiat Egea hibrit motoru ile banttan indi!

Ülkemizde uzun zamandır açık ara en çok satan otomobil modeli olan Fiat Egea modelleri hız kesmeden üretilmeye devam ediyor. Son olarak bugün yaşanan bir gelişme ile Fiat Egea modelleri için önemli bir bilgi paylaşılmış oldu. Gelen bilgiler kapsamında üretilen 1 milyonuncu Fiat Egea'nın banttan indiği bilgisi verildi.

1 milyonuncu Fiat Egea hibrit motoru ile banttan indi!

Tofaş markasının toplamda 1,2 milyar dolar yatırım yapmış olduğu ve ülkemizde, Bursa'da üretilmekte olan Fiat Egea modelleri vatandaşların adeta göz bebeği oldu. Sıfır km araç sahibi olmak isteyen pek çok kişi tarafından ilk tercih sırasına adı yazılan Fiat Egea, 2022 yılının 10 aylık diliminde de Türkiye'nin en çok satan modeli oldu. Bu bağlamda Fiat Egea modelleri alıcıları için hız kesmeden üretilmeye devam ederken gelen bilgiler kapsamında modelin 1 milyonuncu aracının banttan indiği bilgisi paylaşıldı.

Tofaş fabrikasında üretimleri devam etmekte olan Fiat Egea marka model otomobilin 1 milyonuncusu banttan inerken Tofaş bünyesinde üretimi gerçekleştirilmekte olan toplam araç sayısı ise 7 milyona yaklaştı.

1 milyonuncu Fiat Egea hibrit motoru ile banttan indi! - Resim : 1

Ülkemizde gerek tüzel gerekse gerçek kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen ve "Türkiye'nin En Çok Tercih Edilen Otomobili" unvanını hak ederek alan Egea modelleri bünyesinde ise farklı motor ve kasa seçenekleri yer alması araç sahibi olmak isteyenlerin dikkatini çekiyor. 12 Kasım 202 tarihi itibarıyla  banttan inen 1 milyonuncu aracın Fiat Egea Cross Hybrid olduğu öğrenildi.

1 milyonuncu Fiat Egea hibrit motoru ile banttan indi! - Resim : 2

Fiat markası tarafından Tofaş fabrikasında üretilmekte olan Fiat Egea model otomobil serisi ülkemizdeki satış başarısının yanı sıra aynı zamanda yıl bazında 590 bin adet ile ihracatta da ülkemizin otomotiv pazarına büyük bir katkı sağlıyor.

Geride bıraktığımız 6 yıllık zaman diliminde “Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Otomobili” olmayı başaran Fiat Egea'nın 1 milyonuncu aracının banttan inmesi üzerine otomobil tutkunları bunun bir başarı olduğunu sosyal medya platformlarında dile getirdi.

Etiketler: egea